Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran treballa per aplicar serveis de transport sostenible

L'Alt Pirineu i Aran treballa per aplicar serveis de transport sostenible

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha format part d'una delegació catalana que ha estat present a Polònia en una jornada d’intercanvi del projecte Last Mile
Assistents a la jornada del projecte Last Mile (Foto: CCAU)
18/10/2017 17:45

L'Alt Urgell ha format part d'una delegació catalana que ha viatjat a Polònia per participar en la cinquena jornada d’intercanvi organitzada en el marc del projecte europeu Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d'interès turístic. El grup estava integrat per representants de la Direcció General de Transports i Mobilitat, dels consells comarcals de l’Alt Urgell i del Pallars Jussà i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

La cinquena jornada s’ha celebrat a la regió de Pomerània Occidental (Polònia), on s’han reunit representants de les diferents regions que formen part del projecte: Tirol Occidental (Àustria), Varna (Bulgària), Kosice (Eslovàquia), el Parc Natural Esch sur sure (Luxemburg) i l’amfitrió polonès. Les principals temàtiques tractades a les sessions de treball han estat la problemàtica de l’estacionalitat a l’hora d’implementar sistemes de transport i els plans d’acció en matèria de desplaçaments flexibles que estan elaborant les diferents regions.

Les sessions de treball s’han complementat amb la presentació de bones pràctiques en aquest àmbit a la regió polonesa. Així, els representants catalans han pogut conèixer l’exitosa implementació d’un servei ferroviari coordinat amb un servei de lloguer de bicicletes que mou 146.000 persones cada estiu en una zona costanera de 3.400 habitants.

Pla d'acció a l'Alt Pirineu i Aran

Durant el proper semestre, la Direcció General de Transports i Mobilitat, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, que forma part Interreg Europe i està finançat amb fons Feder, concretarà les mesures del pla d’acció per a la millora del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran. Aquestes accions s’hauran de dur a terme entre 2019 i 2020 amb l’objectiu de promoure i facilitar que tan turistes com residents es desplacin de forma més sostenible amb sistemes de transport que es puguin adaptar a la demanda.

Mostrar formulari de contacte