Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu rebrà 6,6 milions d'euros del Feder

L'Alt Pirineu rebrà 6,6 milions d'euros del Feder

El conseller Ausàs ha presentat a la Seu les 23 actuacions locals subvencionades Tots els projectes volen fomentar la competitivitat i l'ocupació

Ausàs - Fons Feder
Ausàs - Fons Feder
04/09/2009 14:21

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest divendres a la Seu un total de 23 actuacions finançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a l'Alt Pirineu i Aran. En total, el programa d'ajuts, gestionat per la Generalitat, destinarà 6,6 milions d'euros a diversos projectes pirinencs que estan orientats a fomentar la competitivitat i l'ocupació. La inversió global serà de 13,64 milions d'euros.

A l'Alt Pirineu s'ha seleccionat 3 projectes relacionats amb el medi ambient i la prevenció de riscos i 20 dedicats al desenvolupament local i urbà. A l'Alt Urgell en destaca la creació de l'Espai Ermengol a la Seu, amb un ajut de 650.000 euros, i el tractament silvícola dels marges dels camins forestals per a la prevenció d'incendis, que rebrà una subvenció de 257.926 euros. Així mateix, l'Ajuntament de Coll de Nargó es beneficiarà de 376.000 euros provinents d'Europa per a la construcció del centre paleoambiental 'Dinosfera'.

A la resta de comarques pirinenques, la Cerdanya rebrà 551.000 euros per a la creació d'un centre d'informació, interpretació i recerca del Parc Natural Cadí-Moixeró i el seu entorn, que s'ubicarà a Bellver. A Puigcerdà s'apostarà per la dinamització integral del casc antic amb 724.480 euros provinents del Feder. A Llívia, l'execució del projecte museogràfic del Museu Municipal es beneficiarà de 452.000 euros.

Pel que fa al Pallars Jussà, el projecte de més pes és la creació a la Pobla de Segur del Centre d'Interpretació 'Els Pirineus en Guerra', que rebrà gairebé mig milió d'euros. També és rellevant el desenvolupament d'un projecte geològic i dels Castells de Frontera com a eix vertebrador del territori, que tindrà 482.000 euros d'ajut. Al Pallars Sobirà, l'Ajuntament de Baix Pallars obtindrà una subvenció de 389.000 euros per a la restauració de la font d'aigua salada i les salines del Roser a Gerri de la Sal.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha destacat la importància dels ajuts "per dinamitzar l'economia i crear ocupació". Alhora, s'ha mostrat convençut que els diners que s'atorgaran als ajuntaments "serviran com a revulsiu per a l'economia local".

Les actuacions beneficiàries rebran un finançament de fins al 50% de la despesa subvencionable. Els projectes seleccionats d'aquesta convocatòria hauran d'estar executats i certificats abans del 31 de desembre de 2010. Finalment, no serà fins a principis del 2011 quan sortirà la convocatòria per al període següent.

Mostrar formulari de contacte