Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell acull la Volta per Catalunya a cavall

L'Alt Urgell acull la Volta per Catalunya a cavall

El pròxim 5 de juliol la proposta, impulsada per l'AMAC, creuarà tot el nord de Catalunya, de la Seu fins a Figueres Els municipis alturgellencs volen potenciar l’activitat eqüestre de les rutes a cavall

Cavalls - Volta per Catalunya
Cavalls - Volta per Catalunya
25/05/2010 10:45

L’Alt Urgell ha acollit aquest cap de setmana una nova etapa de la Volta per Catalunya a cavall, que organitza l’Associació de Marxes a Cavall de Catalunya (AMAC) amb motiu del seu 25è aniversari. Després que la setmana passada la ruta acabés a Coll de Nargó (provinent del Puig de Rialb), el recorregut de dissabte i diumenge ha inclòs Fígols, el Molí de Fórnols i la Seu d’Urgell.

El pas de la Volta a Cavall per la comarca alturgellenca confirma l’interès d’alguns municipis per recuperar corriols i camins de ferradura. “No només per a habilitar-los com a rutes a peu, sinó també per potenciar la vessant més turística del cavall”, comenta un dels coordinadors de l’itinerari, Rafel Ferré. El membre de l’AMAC afegeix que des de diferents punts del país “es valora molt el nostre territori i cal aprofitar-ho”.

La ruta per Catalunya a cavall que s’està duent a terme enguany quedarà fixada i es podrà seguir practicant. “Això es bo per a nosaltres, que plantegem l’afició al cavall no només com a esport respectuós amb el medi ambient, sinó també com a cultura i oci”, subratlla Ferré. Des de l’Associació de Marxes a Cavall de Catalunya s’assenyala que el turisme eqüestre es pot desenvolupar plenament “si hi ha llocs preparats per a la pràctica”.

La ruta d’aquest cap de setmana la van completar més d’una trentena de cavalls. Va començar a Fígols i el final d’etapa es va fer al Molí de Fórnols, després d’un tram de 30 quilòmetres, amb un desnivell de 1.000 metres. Diumenge l’etapa va acabar a la Seu, amb un recorregut de 27 quilòmetres i 750 metres de desnivell.

Els organitzadors indiquen que l'onzè tram de Voltar per Catalunya “serà tot un repte”. Creuarà tot el nord de Catalunya d'oest a est, concretament de La Seu d'Urgell fins a Figueres. Aquest trajecte començarà el 5 de juliol i acabarà el 17 de juliol, passant per indrets com Bescaran o Prullans.

A l'Alt Urgell també s'organitzen durant l'any diferents rutes guiades a cavall, a càrrec de l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte