Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell comptarà amb una planta de biomassa

L'Alt Urgell comptarà amb una planta de biomassa

El projecte seguirà el model del País Basc per millorar la gestió dels boscos i generar energia Interior anima els ajuntaments a crear el seu propi pla de protecció civil
Pediatria dels Pirineus - Web
27/05/2010 17:59

L’Alt Urgell comptarà amb una planta de biomassa. El Consell d’Alcaldes d’aquest mes de maig ha posat sobre la taula l’existència d’un projecte en ferm per tirar endavant la iniciativa, que aprofita la fusta dels boscos per generar energia.

El desenvolupament de la planta s’ha inspirat en els models existents al País Basc, després de la visita que hi van fer aquest hivern passat diversos alcaldes alturgellencs per conèixer com funcionen. Per dur-la a terme es compta precisament amb el compromís del grup basc Enerpelet, juntament amb la Fundació Caixa Catalunya i la societat IAUSA, participada pel Consell Comarcal. Dimarts vinent es convocarà una junta general d’IAUSA per corroborar el vistiplau.

Jesús Fierro considera aquest projecte “importantíssim per a la comarca, per la inversió que suposarà, per la generació de llocs de treball i, a més a més, per a la gestió dels boscos, que actualment és un veritable problema i així se li pot donar una solució”.

Actualment s’està estudiant la possible ubicació de la indústria. Un dels espais que ja s’ha plantejat és al costat de la depuradora de Montferrer.

El darrer consell d’alcaldes també ha plantejat la necessitat que els municipis comptin amb el seu propi pla de protecció civil. Actualment són minoria els ajuntaments que tenen un protocol per a situacions d’emergència. Per a explicar la utilitat d’aquesta figura tècnica s'ha comptat amb la presència del delegat del Departament d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval. En aquest mateix àmbit, s'ha presentat oficialment Lluís Valls com a nou cap del Parc de Bombers de la Seu.

Mostrar formulari de contacte