Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell crea el Servei d'Informació i Atenció Familiar

L'Alt Urgell crea el Servei d'Informació i Atenció Familiar

Neix amb l’objectiu d’informar, assessorar i atendre les famílies sobre qualsevol mena de conflicte
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
28/12/2007 13:29

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat la creació del Servei d’Informació i Atenció Familiar, una eina que ha de permetre donar informació, orientació, assessorament i atenció a les famílies que, davant de qualsevol conflicte personal, social o familiar, necessitin d’ajut professional. El nou servei posarà l’accent, de manera específica, en l’atenció a les famílies monoparentals.

Els usuaris del Servei d’Informació i Atenció Familiar de l’Alt Urgell es poden classificar en tres grups. D’una banda, els pares i les mares que tinguin la necessitat de rebre informació, orientació i atenció davant de l’educació i el desenvolupament personal dels seus fills i que necessitin resoldre dubtes referents a sexualitat, conductes addictives, transtorns alimentaris, problemes conducturals i d’altres que es puguin presentar.

Un segon grup de destinataris del nous servei és el que formen els joves i els adolescents als quals els calgui informació, assessorament i ajut en conflictes personals i familiars com ara sospites de maltractaments, mala relació entres fills i progenitors, assetjament escolar, etc. Finalment, el servei és obert també a educadors, professionals i qualsevol persona que treballi amb infants, adolescents i joves a partir dels 6 anys o que mantingui una relació directa amb les seves famílies i que consideri que hi ha una situació de risc a partir d’un conflicte personal o familiar.

El Servei d’Informació i Atenció Familiar portarà a terme tractaments personalitzats per a infants, adolescents, joves i les seves famílies que presentin algun tipus de trastorn en el seu desenvolupament psicosocial i familiar. Alhora, el servei facilitarà les eines per millorar les relacions familiars i la comunicació entre els seus membres per tal que puguin resoldre els conflictes que pateixen.

El nou servei estarà atès inicialment per un psicòleg de l’equip de professionals dels Serveis Socials de l’Alt Urgell, amb una dedicació d’entre 4 i 5 hores setmanals. El lloc de la consulta serà la seu central dels Serveis Socials, al número 7 del carrer de l’Orri de la Seu d’Urgell. L’horari d’atenció al públic, prèvia petició de visita a l’ajuntament corresponent, serà els dijous de 4 de la tarda a 8 del vespre.

Per posar en marxa i desenvolupar el nou servei, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell compta amb una subvenció del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat en el marc del conveni que tenen subscrit totes dues institucions.

Mostrar formulari de contacte