Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell crea un consorci amb la Cerdanya per als nous plans Leader Plus

L'Alt Urgell crea un consorci amb la Cerdanya per als nous plans Leader Plus

La nova divisió dels ajuts europeus fa que el Consell treballi conjuntament amb cinc municipis cerdans El PSC-PM acusa el Consell Comarcal de manca de transparència, per no comunicar-los totes les accions o actes que tenen a veure amb l'ens
Ple del Consell Comarcal
30/05/2008 10:11

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat la creació d’un consorci amb la Cerdanya per desenvolupar els nous plans europeus Leader Plus fins al 2013. La mesura es va acordar amb els vots a favor de CiU i ERC, el vot en contra del PSC i l’abstenció del PP.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, va detallar que el consorci és necessari perquè els nous plans Leader tenen una nova dvisió geogràfica. Així, l’Alt Urgell els farà conjuntament amb cinc municipis de la Cerdanya: Bellver, Prullans, Lles, Meranges i Montellà i Martinet. Al consorci també hi participaran les associacions d'hostaleria, de comerç i d'empresaris i el Bisbat d'Urgell.

El PSC-PM va criticar el poc temps amb què se’ls havia donat la documentació d’aquest projecte per estudiar-la abans del ple. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va reconèixer que cal aprovar el consorci amb urgència per garantir els ajuts, però creu que no se’ls informa prou sobre tots els tràmits.

De la seva part, la portaveu del PP, Patricia Lanau, va justificar l’abstenció perquè no havien tingut temps d’estudiar tota la informació.

Al final del ple, el PSC va reiterar la crítica al Consell pel fet de no comunicar-los totes les accions o activitats que l’ens duu a terme. Òscar Ordeig va esmentar per exemple l’obertura de pliques de la pòlissa de tresoreria, els tràmits del pla de joventut, la visita del director de Telefónica a Catalunya, el curs de dret urbanístic o l’acte de presentació del voluntariat lingüístic. Òscar Ordeig va instar el Consell a comunicar-los tot allò que té a veure amb la institució. Avui, en un comunicat de premsa, el PSC-PM ha acusat també Fierro de denegar-los el coneixement de les compensacions i dietes dels consellers, a les quals també tenen dret els representants de l'oposició.

El president comarcal es va mostrar obert a millorar la política de comunicació interna. Tot i això, Jesús Fierro va defensar la feina de l’equip de govern i la relació existent amb els alcaldes.

Durant el ple també es va fer l’aprovació inicial del Pla Comarcal de Muntanya per al període 2008-2012. Aquest projecte preveu una inversió de 300 milions d’euros a l’Alt Urgell durant cinc anys. Al conjunt de les deu comarques de muntanya catalanes, el pressupost és de 3.000 milions. Des de l'equip de govern es va valorar positivament l'augment d'inversió, però es va lamentar que arribi amb dos anys de retard.

El Consell, d’altra banda, va aprovar per unanimitat les noves taxes de teleassistència, que seran d’11,71 euros per al servei bàsic i de 18,88 euros per al servei ampliat. També es va aprovar per unanimitat un nou conveni d’assistència als municipis amb la Diputació de Lleida, que aporta a la comarca uns 300.000 euros. Finalment, es va acordar la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local per a les esglésies de Sant Andreu de Castellbò i de Sant Joan d'Avellanet.

Mostrar formulari de contacte