Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell disposarà d'un Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

L'Alt Urgell disposarà d'un Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

El recurs, compartit amb el Solsonès i part de la Cerdanya, atendrà menors en situació de risc. El grup estarà ubicat a la Seu i el gestionarà el Consorci d'Atenció a les Persones
Consorci d'Atenció a les Persones
31/05/2016 18:40

A partir del darrer trimestre d’aquest any l’Alt Urgell, el Solsonès i la Cerdanya disposaran d’un Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència propi. La implementació del recurs ha estat anunciada aquest dimarts pel director dels serveis territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Joan Santacana.

Els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència són recursos especialitzats que treballen amb infància en situació de desemparament o en risc d’estar-hi  que se’ls deriva, principalment, des dels serveis socials bàsics. S’ocupen d’elaborar el diagnòstic, la valoració dels infants i del seu entorn sociofamiliar, i proposen les mesures més adequades per a cada cas.

Actualment, segons recorden des de l'Ajuntament de la Seu, les comarques pirinenques disposen d’un únic equip d’infància que es desplaça des de Tremp dos o tres cops a la setmana per atendre els casos d'aquestes tres comarques. El grup també dóna servei a la resta de comarques de muntanya. El nou equip estarà ubicat a la Seu d’Urgell i serà gestionat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. En el cas de la Cerdanya, cobrirà els municipis de la Batllia i el Baridà.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci, Anna Vives, ha valorat “molt positivament la decisió del govern a l’hora d’impulsar un segon equip pel Pirineu, amb la consegüent racionalització dels recursos públics que aquest fet suposarà". Vives destaca especialment el fet que "evitarà els constants desplaçaments i intensificarà de l’atenció als infants i les famílies que necessiten el recurs”. Per a la regidora, “és obvi que si el Pirineu disposa de dos equips, l’un i l’altre podran exercir una atenció més exhaustiva sobre els casos que tracten”. Vives ha aprofitat per elogiar la tasca que realitza l’actual equip supracomarcal del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte