Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell encarrega la diagnosi prèvia a l'elaboració del Pla comarcal d'envelliment de quilòmetre zero

L'Alt Urgell encarrega la diagnosi prèvia a l'elaboració del Pla comarcal d'envelliment de quilòmetre zero

Un dels objectius és evitar les conseqüències de fer-se gran en situació d’aïllament social. L'estudi el durà a terme l'organització lntress

Fotografia durant la Setmana de la Gent Gran de la Seu d'Urgell (Foto: CAPAU)
Fotografia durant la Setmana de la Gent Gran de la Seu d'Urgell (Foto: CAPAU)
11/08/2023 19:00

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) ha encarregat a l’Institut de Treball Social i Serveis Socials Intress l’elaboració d’un estudi per conèixer la situació de la gent gran a la comarca, amb l’objectiu de redactar posteriorment el Pla comarcal d’envelliment de quilòmetre zero (PCEQZ) d’acord amb les directrius que estableix el Departament de Drets Socials de la Generalitat. El document ha de servir per disposar d’una diagnosi, el més fidel possible a la realitat, d'aquest sector de la població. En aquest sentit, després de fer un estudi quantitatiu, Intress iniciarà una fase de tallers participatius i enquestes per conèixer la seva situació i les seves inquietuds.

En base a aquest estudi previ es redactarà el Pla comarcal d’envelliment quilòmetre zero, que tindrà com a principals objectius fer aflorar les possibilitats del territori per al desenvolupament i identificar els recursos que hi caldria activar. També haurà de sensibilitzar la societat envers la inclusió social activa de les persones grans; desenvolupar dinàmiques de treball comunitari per a l’envelliment actiu i d’interacció entre les diferents xarxes (socials, laborals, de salut, educació, d’esports i de cultura) i, finalment, fomentar la participació de persones grans i d’agents implicats.

Un cop s’haurà definit el pla comarcal, s’entrarà en la seva dinamització, que tindrà com a finalitats, entre d’altres, evitar les conseqüències de l’envelliment en situació d’aïllament social, fomentar el voluntariat, garantir la participació activa de les persones grans, ajudar a detectar vulnerabilitats, fomentar la preservació de l’autonomia personal, reconèixer la trajectòria vital i personal de les persones grans, impulsar accions que posin fi a la bretxa digital d’aquest col·lectiu i dur a terme accions per combatre'n el maltractament.

Mostrar formulari de contacte