Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell i Cerdanya creen un consorci per als ajuts Leader

L'Alt Urgell i Cerdanya creen un consorci per als ajuts Leader

L'ens gestionarà les subvencions de la UE per dinamitzar les dues comarques A la Batllia i Baridà es vol prioritzar les alternatives a la construcció
Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya
14/08/2008 16:24

Aquest matí s’ha constituït a la Seu d’Urgell el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, l’ens creat per gestionar el nou programa Leader de la Unió Europea. El consorci assumeix les funcions de Grup d’Acció Local (GAL), d’acord amb les directives comunitàries.

A l’acte de constitució, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, hi han assistit els representants de les institucions que, inicialment, formen part de l’organisme. L’abast d’actuació serà la totalitat de l’Alt Urgell i les subcomarques cerdanes de la Batllia i el Baridà. És a dir, els municipis de Bellver, Prats i Sansor, Riu, Prullans, Montellà i Martinet i Lles.

El nou consorci serà presidit pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, mentre que el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous, en serà el vicepresident. De la junta de govern en formen part els ajuntaments de la Seu d’Urgell, Oliana i Bellver de Cerdanya, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, l’Associació de Turisme Rural de l’Alt Urgell, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, l’Associació d’Hostaleria i Restauració de la Cerdanya i el Bisbat d’Urgell.

En la seva intervenció, Jesús Fierro ha recordat que aquest serà el tercer programa Leader per a l’Alt Urgell, després del que es va crear per als municipis de la zona sud de la comarca -que anava encaminat a ajudar a pal•liar els efectes de la crisi de Taurus i de la construcció del Pantà de Rialb- i del Leader Plus, acabat de tancar, el qual ha abastat tot l’Alt Urgell.

De la seva part, Joan Pous ha mostrat la satisfacció per entrar per primera vegada en un programa Leader, malgrat que, ha remarcat, "ens hauria agradat que fos per a tota la comarca, i no només per a una part”. Pous confia que el programa europeu ajudi la Cerdanya a reorientar-se socioeconòmicament després de la crisi de la construcció.

La junta de govern del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya es tornarà a reunir durant la primera setmana de setembre per tal d’aprovar el pressupost de l’exercici 2008, l’estratègia de desenvolupament del programa Leader i la convocatòria de la plaça de tècnic de dinamització i gestió del programa.

Mostrar formulari de contacte