Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell i Cerdanya, pendents de la nova convocatòria del Leader

L'Alt Urgell i Cerdanya, pendents de la nova convocatòria del Leader

El DOGC anuncia l’inici dels tràmits per als nous ajuts a l'entorn rural La Seu acollirà dilluns vinent una reunió informativa per als interessats

Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya
Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya
12/01/2010 18:31

La nova convocatòria del programa Leader per aquest any 2010 acaba de sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En aquests ajuts hi entren novament la totalitat dels municipis de l’Alt Urgell i els de Cerdanya corresponents a la Batllia i el Baridà. Per a aspirar-hi, els respectius consells comarcals han creat el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

La documentació relativa a la nova convocatòria ja està disponible per a totes les persones, ens públics i empreses interessades a les oficines del Consell alturgellenc, al passeig de Joan Brudieu de la Seu. El mateix edifici acollirà dilluns vinent, a les 21 hores, un acte públic informatiu sobre el programa Leader per al 2010.

Per a més informació, les persones interessades poden adreçar-se a l’oficina del Consorci o bé a les oficines comarcals del Departament català d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

Aquest programa d’ajuts per a les empreses del món rural està finançat en un 70% pel DAR, mentre que l’altre 30% ve finançat per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) .

A banda d’una mesura adreçada a administracions públiques, aquest programa ofereix línies de subvencions per a empreses del món rural distribuïdes en tres mesures: creació i millora de microempreses; transformació i comercialització de productes agroalimentaris (majoristes); i empreses del sector turístic.

Els ajuts atorgats pel Leader poden oscil.lar entre un 15% i un 35% de la inversió elegible, amb una subvenció màxima de 200.000 € per beneficiari en un període de tres anys.

Mostrar formulari de contacte