Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell i el Pallars Sobirà volen ordenar el port del Cantó per evitar malmetre les pastures

L'Alt Urgell i el Pallars Sobirà volen ordenar el port del Cantó per evitar malmetre les pastures

La zona està dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i s'hi vol ubicar un mirador panoràmic i astronòmic
Port del Cantó (Foto: ACN)
25/02/2022 11:20

El port del Cantó, a peu de la carretera N-260 i entre les comarques de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà, és un indret de parada habitual de cotxes i autocaravanes. La majoria de vegades aquests vehicles circulen i aparquen en aquest indret sense cap ordre i malmeten les zones de pastures. Ara, el Parc Natural de l'Alt Pirineu conjuntament amb els ajuntaments de Montferrer i Castellbò, les Valls d'Aguilar i Soriguera volen definir un projecte de restauració i ordenació d'aquest espai. La proposta inclourà la creació d'un mirador panoràmic i astronòmic per posar en valor el paisatge transcomarcal i l'excel·lent qualitat del cel fosc.

Per ordenar aquest espai es començarà per separar molt clarament l'àrea d'esbarjo i les d'aparcament, delimitant de forma destacada les places per a vehicles. Aquí també hi haurà una separació entre la zona de turismes i la zona d'autocaravanes. Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que per recuperar la zona de pastures s'aportarà terra i es tornarà a replantar.

En aquest punt del port del Cantó hi conflueixen tres ramats i ballats i fils elèctrics per evitar el pas dels animals d'un municipi a l'altre. La gent que passeja per aquesta zona moltes vegades treuen els fils o no els tanquen bé. Per evitar que passi, es planteja la instal·lació de passos canadencs pels animals.

D'altra  banda, per tal que no hi hagi deixalles a terra s'eliminaran totes les papereres i se senyalitzaran els punts més propers on es poden portar. En ser un punt elevat, 1.718,4 metres d'altitud, el vent hi acostuma a bufar i s'emporta terra enllà els plàstics, papers i altres deixalles que la gent abandona a les papereres. Per treure profit d'aquest espai es posarà una cartellera destacant els elements històrics i culturals i els itineraris que surten des d'aquest punt.

Durant aquest 2022 es definiran els objectius i redactarà el projecte i, un cop aconseguits els permisos necessaris, la voluntat és fer l'obra el 2023.

Mostrar formulari de contacte