Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell i la Cerdanya, al capdavant d'aprovats a la selectivitat

L'Alt Urgell i la Cerdanya, al capdavant d'aprovats a la selectivitat

El percentatge ha estat per damunt del 96%. Els resultats més baixos del Pirineu són a l'Aran, amb un 81% d'aprovats
Institut Joan Brudieu
29/06/2007 09:37

L’Alt Urgell i la Cerdanya s’han situat entre les comarques amb millor percentatge d’aprovats a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que es van celebrar ara fa dues setmanes. De fet, a l’Alt Urgell 83 dels 86 alumnes que es van presentar a la selectivitat han passat la prova. Això suposa un percentatge del 96,51 per cent. Pel que fa a la Cerdanya, el percentatge d’aprovats ha estat del 96,30 per cent.

La xifra és la més alta del Pirineu i una de les més altes de Catalunya. Tot i això, en general els alumnes de l’Alt Urgell han obtingut a la PAU una nota sensiblement inferior a la del seu expedient acadèmic a secundària i batxillerat. Així, mentre que la nota mitjana al final dels estudis secundaris era de 7,04, la mitjana de la selectivitat s’ha quedat en el 5,99. Aquesta tendència, de tota manera, es repeteix a la majoria de comarques, en alguns casos amb diferències molt més pronunciades.

Pel que fa a la resta de comarques pirinenques, cal destacar l’Alta Ribagorça, on hi ha hagut un 92,31 per cent d’aprovats i on han obtingut la nota mitjana més alta, un 6,04. De la seva banda, al Pallars Sobirà han superat les proves un 89,47% dels alumnes; i al Pallars Jussà, un 85,37%. La pitjor dada és per a la Val d’Aran, on gairebé un de cada cinc alumnes ha suspès (81,25% d’aprovats) i on a més a més la nota mitjana és de 5,17; és a dir, 1,60 punts per sota de l'expedient de batxillerat.

Mostrar formulari de contacte