Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell, inclòs al pla pilot del projecte Aptitude per prevenir discapacitats de la gent gran

L'Alt Urgell, inclòs al pla pilot del projecte Aptitude per prevenir discapacitats de la gent gran

L'objectiu és revertir la fragilitat dels majors de 65 anys amb intervencions en la salut i els bons hàbits físics i alimentaris. El projecte l'ha presentat a la Seu la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós
Presentació a la Seu del projecte Aptitude
01/02/2019 18:55

L’Alt Urgell és un dels territoris escollits per dur a terme la prova pilot del Projecte Aptitude, que vol prevenir les discapacitats de gent gran mitjançant la creació d'una xarxa d'assistència, formació recerca i innovació en el cap de la gerontologia. El pla l'ha presentat aquest divendres al CETAP, a la Seu d'Urgell, la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, acompanyada de la regidora de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, Montserrat Bonet. La jornada estava adreçada a ajuntaments, associacions i agents implicats de la comarca.

El projecte proposa "revertir la fragilitat dels majors de 65 anys amb intervencions en la salut i els bons hàbits físics i alimentaris". Està coordinat amb el Pla de prevenció de discapacitat en persones grans fràgils, previst al Pla de Salut 2016-2020, i ara està en la fase inicial de diagnòstic del territori. Per aquest motiu, s’està constituint, amb la col·laboració dels Departaments de Salut i de Treball, Acció Social i Famílies, una xarxa integrada per professionals de la salut, científics, autoritats regionals, polítics, empresaris, emprenedors, associacions d'usuaris i voluntaris d'edat avançada, entre d’altres. La missió d'aquest equip és donar suport a la implementació d'accions innovadores, en base a les noves recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A banda de l'Alt Urgell, a la prova inicial de Catalunya també hi prenen part les comarques del Ripollès i el Baix Ebre i les ciutats de Badalona i Reus. El projecte, de fet, és transfronterer, d'àmbit pirinenc, atès que està finançat pel programa Poctefa 2014-2020, que implica els estats espanyol, francès i andorrà. Per això, en la coordinació hi participen el Gérontopôle, de Tolosa de Llenguadoc, i els hospitals de la mateixa capital occitana.

Els socis del projecte són el Complejo Hospitalario de Navarra, el centre de investigació biomèdica NavarraBiomed i la Fundació Salut i Envelliment de la UAB. En l’àmbit de Catalunya, a més, en són membres associats el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Fundació TIC Salut Social.

Mostrar formulari de contacte