Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell inicia una campanya per difondre la cultura de la pau

L'Alt Urgell inicia una campanya per difondre la cultura de la pau

Un concert d’Horacio Ladrón de Guevara i Marcelo Arnal, el pròxim dia 20 d’aquest mes, donarà el tret de sortida a les activitats
14/09/2007 19:30

Amb un concert d’Horacio Ladrón de Guevara i Marcelo Arnal, el pròxim dia 20 d’aquest mes, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell posa en marxa una campanya de sensibilització per difondre la cultura de la pau, la qual s’allargarà fins a final d’any amb diversos actes com ara conferències, exposicions i tallers, tant per al públic en general com per als alumnes de secundària en concret.

El projecte ha estat elaborat des del Consell Comarcal pel servei tècnic del Pla per a la Igualtat d’Oportunitats i, per al seu desenvolupament, compta amb una subvenció del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat. L’objectiu prioritari és promoure la cultura de la pau, la justícia, la igualtat i l’equitat en les relacions entre persones, especialment entre infants i adolescents, per fomentar habilitats de comunicació, resolució de conflictes i respecte vers els altres. Entre d’altres coses, es pretén també contribuir a l’eliminació dels estereotips sexistes, racistes, culturals i religiosos i, així, avançar cap a l’eradicació dels conflictes violents.

Pel que fa al concert que enceta la campanya, es tracta d’un espectacle que mescla literatura, música i ironia, “un recull de creacions literàries i musicals per a un món en guerra permanent”, segons el defineixen els propis creadors. L’espectacle, en català i castellà, es basa en textos i poemes de Rafael Alberti, William Blake, Mario Benedetti, Omar Khayyam, Jorge Luís Borges i Henry D. Thoreau, entre d’altres. També inclou tangos, balades, blues, rock i cançons de bressol sobre la pau. El concert tindrà lloc a les 8 del vespre del dia 20 –vigília del Dia Internacional de la Pau- al cinema-teatre Guiu de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte