Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell, la comarca del Pirineu que separa més residus

L'Alt Urgell, la comarca del Pirineu que separa més residus

Amb un percentatge del 46,4% se situa per sobre de la mitjana catalana, que és del 37,5% La recollida selectiva representa un 32,5% dels residus municipals generats al territori pirinenc
Residus - Estadística
15/06/2010 10:24

La recollida selectiva a comarques pirinenques (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran) va augmentar l'any passat en relació amb el 2008. Així, es va recollir selectivament el 32.46% dels residus municipals generats. Tanmateix, la dada, tot i que és significativa, se situa per sota de la mitjana catalana, que és del 37,6%.

La comarca que separa més residus actualment és l’Alt Urgell, que recull selectivament el 46,4%, lleugerament per sobre de l'any passat, en què el percentatge va ser del 45,65%. La resta de comarques se situen més lluny de la mitjana catalana de recollida. La comarca pirinenca que menys en recull és la Cerdanya (19,1%).

D'altra banda, el territori que més residus per càpita genera és la Val d'Aran, amb 2,39 quilograms per habitant. Aquesta xifra se situa molt per sobre de la mitjana de Catalunya, que és d’1,54 kg de residus per habitant i dia. També cal assenyalar que, tot i l’augment de població, la generació de residus per càpita ha minvat respecte de l’any anterior i ha caigut considerablement.

Per tipus de residu


La recollida selectiva de la fracció orgànica ha augmentat considerablement a les comarques del Pirineu. Al 2009 només la comarca de l’Alt Urgell ha superat el promig català de recollida per habitant a l’any d’aquesta fracció.

Totes les comarques pirinenques se situen per sobre de la mitjana catalana de recollida per habitant a l’any de vidre. Pel que fa al paper i al cartró, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran superen la mitjana catalana.

En relació als residus d’envasos lleugers (plàstic, llaunes i brics), les comarques que han superat la mitjana catalana de recollida per habitant són l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Per últim, la fracció resta, és a dir, aquells residus que no es recullen selectivament, ha minvat considerablement, tendència que demostra que cada cop es recicla més.

(VEURE DADES GENERALS DE LLEIDA I EL PIRINEU AQUÍ)

Mostrar formulari de contacte