Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Projecte pioner a l'Alt Urgell en la integració d'infants amb trastorn de l'espectre autista

Projecte pioner a l'Alt Urgell en la integració d'infants amb trastorn de l'espectre autista

Omnia Kids fomenta la socialització des de la infància a través del CDIAP i el Punt Òmnia. Les noves tecnologies esdevenen un dels millors mitjans actuals per a la normalització del col·lectiu

Programa a RàdioSeu sobre el Dia Mundial del Trastorn de l'Espectre Autista
Programa a RàdioSeu sobre el Dia Mundial del Trastorn de l'Espectre Autista
07/04/2016 20:05

El Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, a través del CDIAP (Centre de Detecció Infantil i Atenció Precoç), i el Punt Òmnia estan desenvolupant el projecte Omnia Kids, un programa pioner a Catalunya amb el qual potencien la socialització d'infants diagnosticats amb trastorn de l'espectre autista. Aquest dissabte passat es va celebrar precisament el Dia Mundial per a la conscienciació sobre aquest col·lectiu i la seva integració.

Els experts que treballen en aquest projecte n'han parlat aquesta setmana a RàdioSeu. La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, valora positivament els resultats que dóna la proposta, que pretén normalitzar l'autisme a nivell local, tant per part dels infants atesos com pel que fa a la percepció que en té la societat. Vives detalla que aquesta és una de les diverses iniciatives transversals que impulsa el Consorci d'Atenció a les Persones, i que en aquest cas és "una iniciativa sense precedents" a nivell català.

El psicòleg Miquel Alet i la treballadora social Sarai Gómez, tècnics del CDIAP, han explicat que la idea va néixer en constatar la necessitat de buscar una manera de fer que l'autisme sigui vist amb la màxima normalitat i eliminar els estigmes que l'han acompanyat durant dècades. Per això, es va considerar que les noves tecnologies podien ser una de les millors vies per fomentar la socialització d'aquests infants, especialment tenint en compte que aquest és un dels àmbits que els desperta més interès i inquietud.

De fet, la dinamitzadora del Punt Òmnia, Ester Collado, ha detallat que en les sessions no només desenvolupen el coneixement de les TIC sinó també les habilitats per establir relacions socials i fer activitats en comú. Collado destaca el fet que molts infants i adults amb espectre autista són especialment dotats per a les noves tecnologies, cosa que els pot obrir noves portes en el context social i també en el laboral.

El manifest d'enguany del Dia Mundial de conscienciació de l'autisme es marca l’objectiu "d’ajudar la societat a prendre consciència de la realitat de les persones amb TEA i promoure la seva inclusió, per evitar situacions de discriminació i vulnerabilitat dels seus drets fonamentals".

TAULA RODONA A RÀDIOSEU SOBRE L'AUTISME

Mostrar formulari de contacte