Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell participa a les 14es Trobades Culturals Pirinenques

L'Alt Urgell participa a les 14es Trobades Culturals Pirinenques

Els membres de l'IECAU Carles Gascón, Lluís Obiols, Marta Belmonte i Jordi Pasques hi presentaran comunicacions sobre història. L'activitat es farà al llarg d'aquest dissabte a Santa Llogaia, a l'Alta Cerdanya
Santa Llogaia
26/10/2017 17:55

Aquest dissabte es farà a la població de Santa Llogaia, a l'Alta Cerdanya, la 14a edició de les Trobades Culturals Pirinenques, amb el títol 'L'economia muntanyenca al Pirineu'. L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell hi participarà amb la presentació de comunicacions relatives a la comarca o bé a comarques veïnes.

Carles Gascón Chopo presentarà l'estudi Ramon Berenguer IV i els capbreus de la Cerdanya i el Conflent. Una instantània l'economia pirinenca de mitjan segle XII'. Lluís Obiols Perearnau parlarà d'Oficis a la Seu d’Urgell segons el cadastre de 1716, Marta Belmonte Castellanos exposarà la seva recerca Les Carrosses de la Fira de Primavera de Tremp. I finalment, Jordi Pasques Canut donarà a conèixer la comunicació Aigües caldes: dels pelegrins a Font-Romeu als estiuejants de Barcelona (segles X a XX).

Al migdia es presentarà el llibre que recull les ponències de les anteriors trobades, titulat Art i història al Pirineu. La 13a edició, a la qual correspon la publicació, es van celebrar el 29 d'octubre de 2016 a Ceret (Vallespir). Les presentacions es faran al llarg del dia, de les 9 del matí a 2/4 d'una del migdia i de 2/4 de 3 a les 7 de la tarda, i l'accés és lliure per a tothom, siguin estudiosos o no.

Les Trobades Culturals Pirinenques estan organitzades per l'Àmbit de Recerques del Berguedà, Amics de Besalú i el seu Comtat, l'Association pour la Protection du Patrimoine et de la Mémoire Collective de la vallée de Carol, el Casal del Conflent, el Centre Cultural Català del Vallespir, el Centre d'Estudis Aranesi, el Centre d'Estudis Ribagorçans, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, l'Institut d'Estudis Ceretans, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i la Societat Andorrana de Ciències, que coordina l'activitat.

Mostrar formulari de contacte