Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell participa en el projecte RandoPirineus

L'Alt Urgell participa en el projecte RandoPirineus

La xarxa de senders transfronterera ha sol.licitat 1,9 milions d'euros a la Unió Europea per mitjà del programa Interreg IV
Ple extraordinari del Consell Comarcal
26/06/2008 17:36

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat avui en ple extraordinari el conveni del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra, per al projecte RandoPirineus. La proposta ha obtingut el suport de tots els grups polítics representats a l'ens alturgellenc.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha subratllat el "salt qualitatiu" que suposarà entrar a formar part d'un projecte d'aquest tipus, destinat al desenvolupament turístic del territori. Així mateix, ha agraït la feina feta pels tècnics de la institució per tal d'activar la iniciativa.

Per la seva banda, el portaveu de PSC-Progrés Municipal, Òscar Ordeig, ha valorat molt positivament una eina econòmica com l'Interreg, que permetrà enguany accedir a programes de col.laboració i cooperació amb Andorra, que fins ara no accedia als ajuts. La portaveu popular, Patricia Lanau, s'ha mostrat favorable al projecte. "És un conveni que obrirà noves oportunitats", ha dit.

La xarxa de senders transfronterera ha sol·licitat 1,9 milions d'euros a la UE per mitjà del programa Interreg IV, per finançar una part del projecte. En la seva totalitat el desenvolupament de la xarxa, des de la primera fase fins a l'última, representarà un cost de 3,2 milions d'euros, dels quals n'aporten 1,58 les administracions espanyoles, 1,48 les administracions franceses, i 240.000 Andorra.

Aquest dimecres al matí s'ha constituït oficialment el comitè de pilotatge d'aquest projecte transfronterer, amb la signatura de tots els socis que hi estan representats. L'acte es va fer a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya, i va comptar amb la presència del president alturgellenc, Jesús Fierro.

La primera fase del desenvolupament del projecte té previst inventariar tots els camins que hi ha a les comarques catalanes i a Andorra. Després es marcaran uns camins principals que vertebraran la xarxa. Una vegada s'hagi establert el grau d'importància dels camins, s'haurà de fer els desbrossament dels mateixos i caracteritzar-los amb la mateixa senyalització. Finalment, es constituirà una oficina tècnica que centralitzarà les accions promocionals de la xarxa i buscarà clients.

A l'acte de signatura del comitè de pilotatge del projecte van signar públicament, en representació de tots els socis, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous; el president del Comitè de Comunes de la Cerdanya nord, Georges Armengol; el president de la Comunitat de Comunes de Capcir, Ramon Trilles; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro; i la cònsol menor d'Escaldes Engordany, Montserrat Capdevila.

Mostrar formulari de contacte