Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell participa en el projecte transfronterer europeu EPirEMed

L'Alt Urgell participa en el projecte transfronterer europeu EPirEMed

Més de cinquanta establiments i productors locals ja apareixen al portal web de la iniciativa, que promou rutes turístiques transfrontereres a Catalunya. L'objectiu és augmentar el número d'usuaris i propostes

Web del projecte EPIREMED
Web del projecte EPIREMED
26/01/2022 14:25

L'Alt Urgell participa en el projecte transfronterer europeu EPirEMed, del qual se n'està fent difusió entre empreses i establiments locals. La proposta consisteix en una plataforma web que promou la "integració turística" dels vessants nord i sud de Catalunya, a banda i banda de la frontera administrativa, amb productes de turisme basats en la "sostenibilitat". En total s'ofereixen 17 rutes temàtiques, més de 600 activitats i una trentena d'experiències en forma de paquets de viatge que es poden contractar directament.

El contingut del projecte es completarà aquest febrer, però la intenció és que continuï creixent en nombre d'usuaris i de propostes. De fet, fins ara s'hi han inscrit més de 600 empreses, una cinquantena de les quals són alturgellenques.

El president de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Sergi Parramon, valora molt positivament la proposta conjunta "amb territoris veïns amb els quals tenim moltes similituds" i es mostra convençut que la plataforma "beneficiarà tothom". Parramon anima els empresaris a prendre-hi part i subratlla que aquest tipus de serveis permeten "conscienciar sobre la importància que els negocis estiguin ben posicionats a les xarxes socials i a Internet".

Per la seva banda, el president de Turalcat, Carles Barcons, espera que la iniciativa esdevingui una bona manera de compartir experiències i donar visibilitat al turisme rural amb una promoció global i conjunta. En aquest sentit, la responsable del Pla d'Acció EPireMed, Montserrat Corberó, recorda que cal ara potenciar una eina que pot donar a conèixer un sector del Pirineu "molt atractiu".

Finançament europeu

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg POCTEFA 2014-2020, que té com a objectiu reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera dels Pirineus. A banda dels governs espanyol i francès, hi participen diversos consells comarcals, l'Agència Catalana de Turisme, el Departament d'Empresa, Ferrocarrils de la Generalitat, el Departament i el CCI dels Pirineus Orientals, TuralCat i Turisme Rural de Girona.

Temes diversos

Els temes de les rutes inclouen els llacs, els trens, les aigües termals i els cinc cims més emblemàtics del Pirineu català, entre d'altres. En cadascuna també s'hi proposen activitats per fer-hi, punts per allotjar-se o establiments on adquirir productes de proximitat. A més a més, amb la col·laboració de nou agències de viatges (tres de Catalunya Nord i sis de Catalunya Sud) s'ha creat una trentena d'experiències transfrontereres que inclouen paquets de viatges de diversa durada. Estan agrupades per temàtiques, des de les propostes per gaudir en família a les vinculades al turisme actiu, gastronòmic, enològic o històric.

Per això, a banda de les ja esmentades, hi ha paquets que proposen recórrer Catalunya en bicicleta elèctrica i amb caiac o bé conèixer les rutes de l'exili de 1939, quan milers de catalans van haver de fugir cap al nord per la irrupció i de la dictadura franquista.

Mostrar formulari de contacte