Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell percebrà més de 42.000 euros d'un pla per ajudar a finançar la teleassistència i els ajuts d'urgència

L'Alt Urgell percebrà més de 42.000 euros d'un pla per ajudar a finançar la teleassistència i els ajuts d'urgència

La Diputació de Lleida té previst aprovar aquest dijous la partida, que repartirà 900.000 € entre els ens comarcals i la Paeria. El Consell alturgellenc recupera avui dimecres els plens presencials
Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell
17/06/2020 10:55

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell rebrà 42.279 euros del nou pla de la Diputació de Lleida per ajudar a finançar el servei de teleassistència i la prestació d'ajuts d'urgència, davant l'increment de despesa que han hagut d'assumir els ens locals de la demarcació en l'atenció social de persones vulnerables a causa de la crisi sanitària. El programa compta amb una dotació total de 900.000 euros i s'ha d'aprovar al ple d'aquest dijous a la corporació provincial.

Els ajuts d'urgència social, amb un total de 600.000 euros es distribuiran en base al nombre d'habitants de cada ens, tot i que el Conselh d'Aran en queda fora pel conveni que perquè té competències en Treball i Afers Socials.

Per als ajuts dels serveis bàsics de teleassistència, la Diputació assigna 300.000 euros que es distribuiran entre els diferents ens locals, en aquest cas en funció del número d'aparells de teleassistència, dada facilitada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'Ajuntament de Lleida, per les seves característiques especials, tindrà una dotació fixa de 100.000 euros, mentre els 200.000 euros restants es repartiran entre els consells i el Conselh General d'Aran.

Els fons de prestació es concediran pel procediment de concessió directa amb concurrència. Quan es publiqui al BOP l'aprovació definitiva del Pla, els ens beneficiaris disposaran de deu dies per formalitzar l'acceptació de la subvenció. Posteriorment, la Diputació de Lleida transferirà els ajuts assignats en cada cas en forma de bestreta. Tindran temps per justificar la despesa efectuada en aquests àmbits fins a la finalització del primer trimestre del 2021.

Repartiment del pla

En xifres totals, pel que fa a la resta de consells comarcals de l'Alt Pirineu, el de la Cerdanya rebrà 8.803 euros (per als sis municipis que depenen de la demarcació de Lleida); el del Pallars Jussà, més de 31.300; el del Pallars Sobirà, prop de 15.000; i l'Alta Ribagorça, poc més de 9.000. Al Conselh Generau d'Aran li corresponen 7.235 euros. De la seva part, el Solsonès en rebrà 35.600.

Pel que fa a les comarques de Ponent, la Paeria de Lleida percebrà prop de 300.000 € (una tercera part del total); la Noguera, uns 75.000; la Segarra, 41.100; l'Urgell, 54.400; el Pla d'Urgell, més de 76.000; el Segrià, 158.000; i les Garrigues, prop de 48.500.

Ple del Consell de l'Alt Urgell

D'altra banda, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell té previst recuperar avui dimecres els plenaris amb el format habitual; és a dir de manera presencial. A partir de les 8 del vespre, la sala d'actes del Consell, a la Seu d'Urgell, acollirà la seva primera activitat des que va començar l'estat d'alarma, tot seguint les mesures de prevenció del coronavirus. Aquesta sessió s'havia programat inicialment per via telemàtica, per dur-se a terme divendres passat dia 12, però es va suspendre per problemes tècnics, i ara ja s'ha decidit recuperar la via presencial.

Mostrar formulari de contacte