Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell posa en marxa el programa Garantia Juvenil

L'Alt Urgell posa en marxa el programa Garantia Juvenil

El projecte té com a objectiu reduir l’atur juvenil i millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral dels joves. La coordinació de la proposta formativa es duu a terme des de l'Oficina Jove
30/06/2015 17:45

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha posat en marxa el programa Garantia Juvenil, que és impulsat per la Generalitat i promogut per la Unió Europea. El projecte té com a objectiu reduir l'atur juvenil i millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral dels joves, a través d’un enfocament "integral, preventiu i d’atenció primerenca", segons expliquen els seus promotors.

Si la persona inscrita al programa compleix els requisits, en un termini de quatre mesos se li oferirà una oferta de treball, de pràctiques o formació. En aquest sentit, es treballarà de manera personalitzada l’itinerari més adient segons les competències i l’objectiu professional de cadascú.

Els itineraris estan formats per diferents programes i actuacions de la Generalitat de Catalunya, que volen facilitar la incorporació al mercat laboral amb les majors garanties d’èxit. Els itineraris són: suport en l’orientació laboral i la cerca de feina; reforç de la formació i experiència professional; i suport per a posar en marxa una idea de negoci.

Els beneficiaris de la Garantia Juvenil són els joves entre 16 i 25 anys o els menors de 30 anys en el cas de tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, que ni estudien, ni treballen, ja que constitueixen un dels grups de població amb més dificultats d'accés a l'ocupació en aquest moment.

Capital humà

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut destacar que “una de les nostres prioritats és posar totes les eines que tenim a l’abast per aconseguir que els joves de l’Alt Urgell trobin feina i es quedin al territori; representen un capital humà que no ens podem deixar perdre”.

El servei del programa de Garantia Juvenil es troba ubicat a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. L’horari d’atenció al públic és de de dilluns a divendres de 10 a 14 h i dimarts i dimecres també de 16.30 a 19 h. Per a més informació es pot consultar el web http://garantiajuvenil.gencat.cat/

Mostrar formulari de contacte