Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell reclama la nova depuradora de Montferrer

L'Alt Urgell reclama la nova depuradora de Montferrer

El ple comarcal recorda que la instal.lació és ‘obsoleta’ i no dóna el servei adequat a les necessitats de la població Un document preveu millores a l’EDAR, a l’espera que la Generalitat tiri endavant la nova construcció
Depuradora de Montferrer
22/12/2010 13:44

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell considera “prioritària” la construcció de la nova depuradora de Montferrer. El president de l’ens alturgellenc, Jesús Fierro, ha expressat novament el seu malestar per l’incompliment del compromís per part de la Generalitat d’incloure aquesta instal.lació en els pressupostos de l’any que ve i ha recordat que la instal.lació actual és “obsoleta” i no dóna el servei adequat a les necessitats de la població.

De moment, el plenari del Consell Comarcal ha aprovat aquest dimarts enviar una sol.licitud a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a ser administració actuant de l’Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Montferrer. Tanmateix, també ha elaborat, a instàncies del departament de Medi Ambient, un pla quinquennal de reposició, millores i noves inversions per als pròxims 5 anys a la instal.lació. Segons Fierro, però, l’objectiu és “aconseguir que s’entengui que no se solucionarà la precarietat amb pedaços”.

En aquest sentit, el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, espera que el document no sigui una porta oberta per descartar la nova instal.lació mediambiental. Ordeig afirma que “cal tenir una estratègia clara perquè la nova depuradora tiri endavant”.

El projecte de construcció de la nova EDAR de Montferrer es va fer en el seu moment de forma incorrecta i el procés s’ha anat perllongant en el temps. Fierro també s’ha mostrat crític pel fet que el nou equipament s’ha dimensionat per a una població de 55.000 habitants, fet que augmenta els costos de construcció i en dificulta el vistiplau econòmic.

Mostrar formulari de contacte