Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell reivindica el seu passat miner i metal.lúrgic

L'Alt Urgell reivindica el seu passat miner i metal.lúrgic

Els dies 2 i 3 de juny es farà les primeres Jornades sobre el Ferro i la Farga al Pirineu i a l'Alt Urgell. Hi intervindran diversos experts i es farà una sortida comentada a la vall de la Vansa i Tuixent.
16/05/2007 17:59

L'Alt Urgell dedicarà una jornada al seu passat miner i metal.lúrgic, amb les primeres Jornades sobre el Ferro i la Farga al Pirineu i a l'Alt Urgell. Se celebraran els dies 2 i 3 de juny, a la sala d'actes del Consell Comarcal.

Les descobertes recents han posat al descobert que l'Alt Urgell va ser un important centre de producció de ferro, des de temps immemorials fins al segle XIX. Però l'existència d'importants productors veïns, com ara Andorra i la Vall Ferrera, han relegat la comarca a un segon pla en l'estudi d'aquest llegat.

A la primera jornada intervindran estudiosos de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la Universitat de Barcelona, del CSIC i del Grup del Ferro i la Farga de Catalunya. Entre els ponents hi haurà Pere Molera, Felicià Plana, Alfons Traveria, Josep Elvira, Júlia Simon, Josep Maria Mata Perelló, Valentí Turu, Ricard Bosch i Estanislau Tomàs.

A més a més, Lluís Obiols presentarà un estudi sobre la farga a l'Alt Urgell, i Josefina Lladós i Albert Pujal clouran la jornada de dissabte amb la presentació del llibre La Farga de cal Pal. Història d'una família andorrana.

Diumenge dia 3, es farà una visita comentada a les fargues de la vall de la Vansa i Tuixent, a càrrec de Lluís Obiols i Jordi Pasques.

Mostrar formulari de contacte