Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell revisa i millora la senyalització de rutes de BTT

L'Alt Urgell revisa i millora la senyalització de rutes de BTT

També s'ha refet les indicacions del sender GR-1 al pas per la comarca El Centre de BTT, amb base al Parc del Segre, és el més complet de Catalunya amb 1.001 quilòmetres de rutes senyalitzades
Senyal de les rutes de BTT a Oliana
05/06/2008 11:34

El Centre BTT La Seu - Alt Urgell ha completat la revisió i la millora de la senyalització de la xarxa de rutes en bicicleta tot terreny i del sender de gran recorregut GR-1 al seu pas per la comarca. L’actuació ha comportat una inversió global de 26.814 euros; dels quals, 21.582 corresponen a la xarxa BTT i 5.232 euros al sender GR-1. El finançament a anat a càrrec de Turisme de Catalunya i el Consell Comarcal.

En total, s’han revisat els 1.001 quilòmetres de les diverses rutes BTT, s’han substituït les plaques malmeses i desaparegudes; s’han fabricat i col•locat uns nous plafons informatius; s’ha senyalitzat un itinerari nou, de Cuberes fins a la connexió amb la ruta que segueix pel Pallars fins a Gerri de la Sal, d’una llargada total de 25 km, i s’ha col•locat una senyalització addicional a les rutes que enllacen amb els centres BTT limítrofs, amb una longitud total de 390 km.

Pel que fa al tram que transcorre per l’Alt Urgell del sender de gran recorregut GR-1, que va del Cap de Creus a Finisterre tot travessant la península ibèrica, s’han col•locat quatre tipus de senyals, del tipus plafó i banderola. El tros de camí senyalitzat té una llargada de 13 quilòmetres i transcorre pels municipis d’Oliana i Peramola.

El projecte de revisió i millora de la senyalització i el seguiment de l’actuació l’ha portat a terme un equip de treball format per tècnics del Consell Comarcal, l’Ajuntament de la Seu, el Parc Olímpic del Segre i el club Sedis-Ciclisme.

El Centre BTT La Seu – Alt Urgell es va posar en marxa l’any 2002 per iniciativa del Consell Comarcal amb la col•laboració de l’Ajuntament de la Seu i el Parc Olímpic del Segre. De les 11 rutes i 260 quilòmetres senyalitzats inicialment s’ha passat a les 29 rutes i 1.001 quilòmetres actuals. Aquestes xifres situen el de La Seu-Alt Urgell com el centre BTT de Catalunya amb més quilòmetres senyalitzats. El centre té com a punt central d’acollida el Parc Olímpic del Segre, on els usuaris de la xarxa de rutes poden fer ús de vestidors i dutxes i tenen a la seva disposició tota la informació necessària per fer els itineraris.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha valorat aquesta actuació, com “una aposta seriosa i decidida per un turisme de natura, respectuós amb l’entorn i interessat pel patrimoni cultural”. En aquest sentit, ha remarcat “l’esforç que representa el manteniment de la senyalització de més de mil quilòmetres d’itineraris, un esforç que cal fer, perquè no n’hi ha prou amb obrir unes rutes: s’han de cuidar, mantenir i gestionar com estem fent totes les institucions i entitats implicades”. Fierro ha destacat també “la importància de connectar les nostres rutes amb les de les comarques veïnes, de tal manera que estem creant una gran xarxa, tant a nivell de Pirineu com del conjunt de Catalunya”.

Mostrar formulari de contacte