Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell se suma al programa 'Qualifica't' per acreditar coneixements professionals

L'Alt Urgell se suma al programa 'Qualifica't' per acreditar coneixements professionals

El pla vol facilitar el reconeixement oficial de les habilitats adquirides en la trajectòria laboral La proposta implica la Generalitat, institucions locals, l'Institut Brudieu i l'Associació d'Empresaris

'Qualifica't'
'Qualifica't'
22/11/2011 13:40

Aquest dimarts s'ha signat, a la sala d'actes del Consell Comarcal, el programa 'Qualifica't' per a l'Alt Urgell. Aquesta iniciativa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat pretén facilitar que s'acreditin i es reconeguin oficialment determinats coneixements adquirits durant la trajectòria professional o bé en cursos no reglats.

L'acte ha comptat amb el director general de Formació Professional de la Generalitat, Melcior Arcarons, que ha incidit en l'objectiu de donar valor tant a la FP com a l'experiència en determinats oficis. Arcarons creu que això pot ajudar molts treballadors a incorporar-se o bé reincorporar-se al mercat laboral, així com aspirar a feines més qualificades.

En aquest sentit, Arcarons creu que s'està aconseguint trencar amb l'estigma que ha acompanyat durant anys la FP com a estudis amb sortides laborals poc atractives. El director general remarca que aquest sector està rebent molts nous alumnes majors de 25 anys que volen actualitzar la seva formació.

Sobre aquest punt, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, han coincidit a elogiar el bon nivell qualitatiu de tots els ensenyaments que s'oferten actualment a l'Alt Urgell.

En la mateixa línia, el director de l'Institut Joan Brudieu, Xavier Falcó, ha defensat l'evolució positiva que han experimentat els estudis de FP al centre, tot i lamentar les mancances i les situacions d'interinitat amb què es troben.

El nou programa també té el suport de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell. El seu president, Jordi Grau Cano, en destaca que ha de donar més valor als cursos que organitza la patronal durant tot l'any.

L'acte de signatura també ha comptat amb la presència, entre d'altres, del director territorial d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, el regidor d'Ensenyament de la Seu, Jordi Martin, els inspectors Nicolau Galdeano i Carlos Quintana i el coordinador de FP de la Generalitat, Josep Cabiscol.

Mostrar formulari de contacte