Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell suma dues setmanes sense nous positius de coronavirus

L'Alt Urgell suma dues setmanes sense nous positius de coronavirus

A l'àrea de la Seu ara hi ha 47 persones aïllades a domicili, de les quals només 5 són contagis confirmats. L'evolució és positiva al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, tot i que des del Sant Hospital demanen mantenir la prevenció individual
Evolució recent del coronavirus a la Seu d'Urgell (Departament de Salut)
17/06/2020 14:35

La xifra de persones aïllades a domicili pel coronavirus a l'àrea del CAP de la Seu es manté estable. A data d'avui, són 47, un veí més que el dia anterior, mentre que d'aquest nombre total només 5 són positius confirmats, després que aquest cap de setmana passat es va donar diverses altes que han permès deixar per sota de la desena el nombre de contagis en seguiment, un fet que no es produïa des de l'arribada de la pandèmia. Pel que fa a la resta 16 són casos sospitosos i 26 són contactes sense símptomes.

Les darreres hores no hi ha hagut cap nova alta i el nombre total de veïns i veïnes aïllats que ja l'han rebut és de 404 des de l'inici de l'estat d'alarma. El Sant Hospital segueix sense cap ingressat ni cap cas pendent de resultat.

L'alcalde de la Seu i president de l'FSH, Jordi Fàbrega, ha destacat com a dada molt valuosa el fet que ja fa 2 setmanes que en tot l'Alt Urgell no es diagnostica cap nou positiu de coronavirus. Fàbrega creu que la situació actual també és "bona" a la resta de l'Alt Pirineu i Aran perquè el nombre de nous contagis és baix. El mateix passa al conjunt de Catalunya on, tot i que la pandèmia es manté ben viva, la darrera setmana s'ha sumat menys de 900 positius.

Mascareta, distància entre persones i rentat de mans

El batlle urgellenc felicita la població per aquest fet, tot i que recorda que convé "no relaxar-se i "no oblidar mai el dolor i l’esforç que ens ha costat arribar fins aquí". Per això, i per evitar haver de tornar a situacions de confinament, des del món sanitari recorden les tres mesures elementals de protecció individual: ús de la mascareta en espais públics, distància d'almenys 2 metres entre persones i rentat freqüent de mans.

Al conjunt de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, les darreres vint-i-quatre hores s'ha detectat 2 nous positius de COVID-19, que eleven a 451 els contagis confirmats al llarg dels darrers tres mesos. Aquest dimarts no hi ha hagut cap nova alta hospitalària i la xifra total es manté en 176.

Mostrar formulari de contacte