Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell té registrats 1.045 aturats

L'Alt Urgell té registrats 1.045 aturats

La majoria, 740, són a la Seu, mentre que a Oliana n'hi ha 99; i a Montferrer, Ribera i Organyà, una trentena Diversos municipis de la comarca no arriben als 10 aturats, si bé ja no n'hi ha cap amb plena ocupació

La Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell
05/10/2011 12:27

L'Alt Urgell té registrats un total de 1.045 treballadors a l'atur, segons les dades més actuals facilitades pel Departament de Treball. La majoria, 740, són veïns de la Seu d'Urgell.

Al segon municipi de la comarca, Oliana, hi ha inscrites 99 persones sense feina. El segueixen Montferrer i Castellbò, amb 33 aturats; Ribera d'Urgellet (32), Organyà (30), les Valls de Valira (22), Coll de Nargó (20) i Alàs i Cerc (15).

A la resta de poblacions, l'atur és pràcticament insignificant, si bé han desaparegut els casos de municipis de l'Alt Urgell on no hi havia cap persona inscrita a les llistes. Cabó i Cava només tenen registrat un aturat; i Josa i Tuixent i Estamariu, dos. La comarca té actualment uns 22.000 habitants.

Segons la primera Diagnosi Territorial de Treball, presentada el juliol passat per la Generalitat, el percentatge d'atur a l'Alt Urgell se situa per damunt de l'11%. L'estudi assenyalava com a punts més negatius de la comarca l'elevat atur juvenil i l'escassa aposta per feines d'alt valor tecnològic.

Al conjunt de la demarcació de Lleida, al setembre la taxa ha arribat fins al 13,4%. Això suposa un increment interanual del 15,7%, el segom més alt de l'Estat els darrers dotze mesos. A Catalunya, la xifra de persones sense feina ja arriba a les 600.000.

Mostrar formulari de contacte