Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell té una taxa d'atur registrat de l'11,4%

L'Alt Urgell té una taxa d'atur registrat de l'11,4%

La comarca es manté per sota de la mitjana de Catalunya, però suspèn en atur juvenil i en llocs de treball innovadors La resta de comarques de l'Alt Pirineu resisteixen la crisi i a la Val d'Aran només hi ha un 7% de població activa sense feina
La Seu d'Urgell
25/07/2011 19:41

L'Alt Urgell resisteix bé l'actual increment de l'atur en comparació amb la resta de Catalunya. La comarca té actualment una taxa d'atur registrat de l'11,4%, segons la primera diagnosi territorial del mercat de treball que s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona.

La xifra de l'Alt Urgell és la desena més baixa del país i queda per sota de la mitjana catalana, que és del 15,9%. No obstant això, el contrapunt a aquesta dada és que l'atur juvenil és dels més alts (25%) si s'agafa com a referència els menors de 29 anys. A més a més, la comarca també és a la cua en llocs de treball d'alt valor tecnològic (només n'hi ha 348). També apareix a la part baixa en renda familiar disponible (16.900 €), si bé en aquest punt les diferències entre comarques són cada cop menors. Finalment, els afiliats a la Seguretat Social (7.600) han baixat un 8,3% en dos anys.

Esther Sánchez, secretària d'Ocupació de la Generalitat, destaca que aquest estudi ofereix per primera vegada una anàlisi detallada de l'atur a cada comarca. Sánchez hi afegeix que això ha de permetre buscar solucions més acurades, d'acord amb l'estructura econòmica de cada territori.

La resta de comarques de l'Alt Pirineu es troben en una situació semblant, però amb millors indicadors en alguns casos. La taxa d'atur a la Cerdanya és del 10,8%; al Pallars Sobirà, de l'11,8%; al Pallars Jussà del 13,4%; i a l'Alta Ribagorça, del 8,1%. La Val d'Aran presenta la millor dada de població activa sense feina, amb un 7%.

El Pirineu també destaca per ser de les zones on menys ha augmentat l'atur, malgrat haver-se quasi doblat. L'excepció és l'Alta Ribagorça, on s'ha triplicat.

Mostrar formulari de contacte