Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell tindrà l'any que ve un parc d'aventura

L'Alt Urgell tindrà l'any que ve un parc d'aventura

El Tòtem Parc, ubicat a Adrall, serà la primera instal.lació d'aquest tipus adaptada a les persones amb discapacitat L'empresa promotora farà un estudi tècnic per minimitzar l'impacte ambiental

Pirineus Outdoor
Pirineus Outdoor
09/12/2011 10:27

Lʼempresa Pirineus Outdoor té previst obrir la primavera de l'any que ve el primer parc d'aventura de l'Alt Urgell. El Tòtem Parc, ubicat a Adrall, inclourà circuits aeris per a adults i infants i, a més, serà la primera instal.lació d'aquest tipus adaptada a les persones amb discapacitat.

En aquest sentit, com que el parc estarà situat en un bosc de ribera, a més d'un circuit aeri, s'habilitaran dos itineraris de natura per a invidents, que podran recórrer un trajecte escoltant els diferents sons del riu i dels arbres, i palpant i coneixent les espècies típiques de la zona.

Pel que fa a l'oferta general, el parc d'aventura oferirà al públic circuits aeris als arbres amb tirolines, ponts tibetans i nepalesos, escales i cordes. Hi haurà circuits infantils, a una alçada de 80 centímetres, en els quals els pares podran acompanyar els seus fills. La resta d'opcions se situaran a una alçada entre els 10 i 12 metres. Per als més agosarats, també s'instal·larà una corda dʼequilibri o 'slackline' a una alçada superior als 10 metres.

En el mateix bosc de ribera es destinarà un zona d'accés lliure per a la lectura de contes i altres activitats dedicades als més petits. L'espai es complementarà amb un petit bar on se serviran begudes i aperitius.

Paral·lelament, Pirineus Outdoor oferirà la possibilitat de contractar altres propostes per descobrir l'Alt Urgell amb excursions a peu, descens de barrancs o vies ferrades, entre d'altres. Aquestes activitats es podran combinar amb estades de cap de setmana i iniciatives d'altres empreses del sector.

Estudi d'impacte ambiental

L'empresa ha informat que abans de la construcció del parc es durà a terme un estudi tècnic previ per tal de valorar la idoneïtat de la instal.lació i minimitzar el seu impacte ambiental. També es farà un estudi forestal per determinar lʼestat de salut dels arbres.

Els promotors destaquen el suport  i la confiança en el projecte de lʼAjuntament de Ribera dʼUrgellet i advoquen "pel turisme familiar i de qualitat".

Mostrar formulari de contacte