Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell tindrà l'any vinent un Servei d'Orientació i Acompanyament a Famílies

L'Alt Urgell tindrà l'any vinent un Servei d'Orientació i Acompanyament a Famílies

El Departament de Drets Socials impulsa la implantació del SOAF a diverses comarques, entre les quals també hi ha el Pallars Jussà. L'objectiu principal és donar suport en situacions conflictives i afavorir les habilitats parentals
La consellera Violant Cervera, a l'acte de commemoració a Lleida del Dia Internacional de les Famílies (Foto: Dep. Drets Socials)
17/05/2022 12:40

El Departament de Drets Socials crearà l'any vinent un Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) a l'Alt Urgell. La mesura forma part dels dos nous serveis comarcals d'aquest tipus que la conselleria preveu implantar al 2023 a l'Alt Pirineu i Aran. L'altre és el que es crearà al Pallars Jussà. En el mateix paquet d'actuació s'hi ha inclòs quatre comarques de la regió de Lleida: la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra i l'Urgell. 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, afirma que l'acompanyament personalitzat és una manera de donar suport a les famílies. Cervera ha detallat que els SOAF són serveis de caràcter "universal", pensats especialment per a "moments de canvis o incertesa", com poden ser una separació o una situació de conflicte intern. També són de caràcter preventiu, perquè "ajuden a reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals", expliquen des del Departament.

A Catalunya actualment ja hi ha 68 SOAF en funcionament, que atenen unes 5.000 famílies en total. El sistema es desplega de manera progressiva mitjançant el Pla Estratègic de Serveis Socials, amb gestió municipal i finançats a través del Contracte Programa del Departament amb els ens locals, o bé amb subvencions provinents del COSPE i de l'IRPF.

Amb aquest programa, el Departament de Drets Socials finança en línies generals el 66% del cost dels professionals dels equips bàsics de serveis socials i els programes que es desenvolupen. De la seva part, els ens locals hi aporten el 34% restant, tot i que hi ha serveis que la Generalitat finança al 100%, com són els equips d'atenció a la infància o les instal·lacions juvenils.

 

Mostrar formulari de contacte