Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell treballa per millorar l'accés a la banda ampla

L'Alt Urgell treballa per millorar l'accés a la banda ampla

Un 15 % de la població no té cobertura d'ADSL i cal la instal.lació de noves torres de telecomunicacions El director general de Telecomunicacions s'ha reunit aquest dimarts amb Albert Batalla i Jesús Fierro

Telecomunicacons - Reunió
Telecomunicacons - Reunió
20/03/2012 14:09

El director general de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich, s'ha reunit aquest dimarts al Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP) amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro. En la trobada, Flamerich ha conegut els projectes locals en relació amb els noves tecnologies i s'ha mostrat favorable a col.laborar-hi "per tenir un territori vertebrat".

En aquest sentit, Jesús Fierro ha plantejat la necessitat de construir noves torres de telecomunicacions en diversos punts de la comarca per millorar l'accés a la banda ampla. El president alturgellenc ha recordat que un 15% de la població encara no té ADSL. Els nuclis que es volen cobrir a través del programa FEDER són Calvinyà, Anserall, Arfa i bona part de la zona del Balcó del Pirineu, a Montferrer.

Pel que fa a la Seu d'Urgell, en aquests moments s'està desplegant la xarxa de fibra òptica, que ha d'arribar al polígon industrial. Així mateix, s'ha fet una bona feina amb el Telecentre i el CETAP, ubicats al carrer Capdevila. També s'està licitant una nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques, que podria estar enllestida a finals d'any.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha agraït la disponibilitat de la Generalitat i ha defensat "l'aposta" del territori per tirar endavant inversions en l'àmbit tecnològic. "Malgrat la crisi econòmica hem d'explicar que les TIC són la clau de la nostra competitivitat, ja que ens trobem en una zona allunyada dels nuclis de població i de decisió", ha argumentat.

Flamerich considera que la inversió en fibra òptica aportarà més qualitat i menys problemes per a l'usuari. També creu rellevant fer pressió a les companyies telefòniques perquè inverteixin a la zona.

Mostrar formulari de contacte