Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell, un any més al capdavant en recollida selectiva

L'Alt Urgell, un any més al capdavant en recollida selectiva

La comarca supera la mitjana catalana en la majoria de categories i lidera la de paper i cartró Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran obtenen els millors resultats globals en el reciclatge de vidre

Contenidors per al reciclatge
Contenidors per al reciclatge
26/07/2011 15:49

L'Alt Urgell continua brillant un any més en les estadístiques de recollida selectiva. La comarca se situa novament per damunt de la mitjana catalana i lidera l'apartat de reciclatge de paper i cartró, amb 52 quilos anuals per habitant.

Pel que fa a les altres categories, l'Alt Urgell és l'única comarca del Pirineu que està per damunt de la mitjana en recollida de fracció orgànica. A la plana de Lleida també ho aconsegueixen la Noguera, la Segarra i el Pla d'Urgell. El mateix passa amb la recollida d'envasos, en la qual també destaca el Pallars Sobirà.

En la selecció de vidre és on l'Alt Pirineu obté els millors resultats globals, ja que totes sis comarques superen la mitjana nacional.

Aran, pendent de tractar la fracció orgànica

La mitjana de residus que es generen a la regió és d'1,23 quilos diaris per habitant. La Val d'Aran continua sent la comarca catalana que genera més residus per capita (2,52 kg/hab/dia), si bé des de la Generalitat matisen que això és a causa de la seva gran afluència de turistes. Una cosa semblant passa amb la Cerdanya, que és la comarca amb el percentatge més baix de recollida selectiva bruta, amb el 22,19%.

Aran, d'altra banda, és l'única comarca que encara no recull separadament la fracció orgànica. En canvi, el Pallars Sobirà practica l’autocompostatge a tots els municipis.

Mostrar formulari de contacte