Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alta Cerdanya es queda sense La Bressola per les retallades de subvencions

L'Alta Cerdanya es queda sense La Bressola per les retallades de subvencions

SI acusa la Generalitat d'abandonar el suport a l'ensenyament en català a la Catalunya Nord

07/03/2012 11:59

L'Alta Cerdanya es queda sense La Bressola. Onze anys després de la inauguració de l'escola en català a Càldegues, la reducció de subvencions tant de la Generalitat com de l'administració francesa forçarà el tancament del centre aquest curs.

Consultat pel diari El Punt-Avui, el director de La Bressola, Joan-Pere le Bihan, ha lamentat el fet que la crisi hagi provocat un descens d'aportacions tant del Govern català com de diversos ens locals que hi donaven suport. Així, per exemple, aquest curs la Generalitat havia reduït un 20% la seva col·laboració, de manera que les escoles en català perdien 160.000 euros d'ajut. També s'ha rebut 60.000 euros menys d'administracions locals. L'Ajuntament de Puigcerdà es va comprometre a aportar 10.000 euros, però finalment només n'ha donat 300.

Le Bihan valora el fet que la Generalitat segueixi col·laborant amb La Bressola, però alerta que el model està en perill. Més crítics s'han mostrat des de Solidaritat Catalana (SI) i el partit rossellonès Unitat Catalana. El diputat gironí d'SI Toni Strubell ha qualificat de "brutals" les reduccions d'ajuts d'aquest curs i ha conclòs que "s'estan imposant les prioritats del PP en els pactes amb CiU".

Mostrar formulari de contacte