Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alta Ribagorça inverteix prop de 400.000 euros en millora de camins de la comarca

L'Alta Ribagorça inverteix prop de 400.000 euros en millora de camins de la comarca

El Consell Comarcal ja ha executat el 80 % de l’ajut per a actuacions a la xarxa veïnal i rural, atorgada pel Departament de Territori. Les setmanes vinents es preveu finalitzar les actuacions
Treballs de millora de camins a l'Alta Ribagorça (Foto: CC Alta Ribagorça)
15/11/2022 12:51

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha executat enguany obres de millora en els accessos als nuclis de Castellars, Corroncui i Pinyana, a més de diversos trams des del Pont de Suert fins al Pont de Saraís, Sarroqueta, Cardet, Cóll i Durro. Aquestes actuacions responen al pla de camins comarcal, que des de l'àrea de Medi Ambient es defineix de forma anual amb el consens del Consell d'Alcaldes.

Les actuacions que s'hi han fet són el reforç i rehabilitació del ferm existent, especialment en aquelles zones que tenen el ferm malmès, juntament amb la millora dels elements de drenatge (sobretot en les zones obagues amb problemes d'infiltració), la neteja de cunetes i la instal·lació de tanques protectores, entre d'altres. Una de les obres més reclamades que ara s'ha executat és el condicionament i millora de la carretera del Pont de Suert al Pont de Saraís, més coneguda com la carretera de Gotarta.

Segons la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, la inversió d'enguany ha estat "una de les més generoses dels darrers anys", perquè han pogut "donar solucions a problemàtiques recurrents com el cas de l’accés a Gotarta i que, un cop realitzades, han suposat una millora significativa tant per la seguretat dels usuaris com el trànsit rodat". Per Erta, aquest pla "és una oportunitat i una aposta per la millora de les comunicacions a la nostra comarca".

Mostrar formulari de contacte