Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'alumnat de Batxillerat de l'Institut Joan Brudieu presenta els seus treballs de recerca

L'alumnat de Batxillerat de l'Institut Joan Brudieu presenta els seus treballs de recerca

S'han explicat prop d'un centenar d'estudis, alguns d'ells de temàtiques locals com ara l'extinció de les glaceres al Pirineu, l'urbanisme de la Seu, l'evolució de l'esport femení a la ciutat i els Jocs Olímpics de 1992
Presentació de treballs de recerca d'alumnes de l'Institut Joan Brudieu
13/01/2023 19:35

Al llarg d'aquest dijous, l'alumnat de Batxillerat de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell ha presentat els treballs de recerca que han elaborat aquests darrers mesos. En total, en aquesta sessió s'ha donat a conèixer gairebé un centenar d'estudis (concretament, 96), desenvolupats pels estudiants com a part del seu currículum acadèmic. Tal com ja s'havia fet en edicions anteriors, les presentacions eren obertes al públic i es feien repartides per les aules del centre.

Un any més, els estudiants han presentat una gran varietat de propostes, totes elles interessants i algunes d'elles de temàtica local. Entre aquestes, per exemple, hi havia treballs sobre les conseqüències de l'extinció de les glaceres del Pirineu, les espècies cinegètiques de l'Alt Urgell, la Central Hidroelèctrica de Sanillés, els líquens a les Valls d'Aguilar, el desenvolupament urbanístic de la Seu, el teatre als Pirineus, l'evolució de l'esport femení a la Seu, les estructures dels esquís de fons, la situació econòmica de la dona a escala local, l'INEFC Pirineus com a motor de transformació, el trentè aniversari dels Jocs Olímpics de 1992, la caça major a Arfa, la història del poble d'Adrall i l'educació social a Andorra.

Algunes recerques s'han elaborat i presentat en francès, per part d'alumnes que cursen el Batxibac, que des de la Seu permet obtenir simultàniament els títols de Batxillerat català i francès i, s'hi s'escau, poder accedir a qualsevol dels dos sistemes universitaris. En aquest àmbit hi ha un treball sobre el Pla General d'Ordenació Urbana de 1980 a la Seu, curiositats de la vida dels pastors o la sexualitat entre el jovent.

A nivell més general, les temàtiques d'enguany han inclòs el panís transgènic, la sordesa, la criminologia, el Sincrotró Alba, els elements de control aeri, els motors de motocicleta, l'evolució dels videojocs, les criptomonedes, la història de la moda, els pintors Van Gogh i Goya, l'art al París dels anys 20, el sòl pelvià, els ultres al món del futbol, curiositats sobre l'NBA, la història i economia del Real Madrid, els crims de guerra al llarg de la història, la humanització de la figura de Marilyn Monroe, els trastorns alimentaris i el costat silenciós de l'Alzheimer, entre moltes altres.

 

Mostrar formulari de contacte