Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lambán afirma que actuarà de forma "contundent" davant de qualsevol proposta diferent a una candidatura conjunta de Jocs Olímpics d'hivern

Lambán afirma que actuarà de forma "contundent" davant de qualsevol proposta diferent a una candidatura conjunta de Jocs Olímpics d'hivern

El president de l'Aragó diu que Catalunya mostra "un grau absolut d'intolerància" rebutjant el seu repartiment per "lots"

El president de l'Aragó, Javier Lambán, en una visita al Monestir de Sixena (Foto d'arxiu/ACN)
El president de l'Aragó, Javier Lambán, en una visita al Monestir de Sixena (Foto d'arxiu/ACN)
16/06/2022 17:55

El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha afirmat aquest dijous que la candidatura dels Jocs d'hivern 2030 és un projecte d'estat i que "qualsevol cosa que se separi d'aquesta proposta tindrà una resposta absolutament contundent" per part seva. També ha indicat que, si fos així, ho portarien a tots els àmbits nacionals i internacionals.

Lambán ha respost així la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha explicat aquest dijous que encarregarà una proposta de Catalunya en solitari. Lambán ha assenyalat que aquests fets comportarien "una crisi territorial i política molt greu". El president de l'Aragó veu en el rebuig a la seva proposta de repartiment per lots "un grau absolut d'intolerància" i creu que "és el símptoma que volen organitzar els Jocs sols".

Lambán ha rebutjat que tingui cap "sentiment anticatalanista" i ha remarcat que només està en contra "dels que perjudiquen Catalunya amb les seves polítiques". A més, ha detallat que estan a l'espera de la resposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) a la seva darrera proposta, que ha qualificat de "molt sensata, justa, igualitària i molt generosa amb Catalunya". En aquest sentit, considera que amb aquest rebuig, el Govern s'ha tret "definitivament la careta" perquè creu que la voluntat real sempre ha estat la de tirar endavant una candidatura en solitari.

Mostrar formulari de contacte