Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'AMI vol prioritzar aliances entre partits sobiranistes després de les eleccions municipals

L'AMI vol prioritzar aliances entre partits sobiranistes després de les eleccions municipals

A l'Alt Pirineu l'associació compta amb prop d'una cinquantena d'ajuntaments adherits, entre els quals 15 de Cerdanya i 12 de l'Alt Urgell

01/04/2015 17:33

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) vol que els alcaldes que surtin escollits a les properes eleccions municipals prioritzin les aliances amb els partits "inequívocament" sobiranistes. La Declaració Municipalista de Cervera, que han donat a conèixer aquest dimecres a Girona, proposa que quan els electes municipals prenguin possessió del càrrec es comprometin a treballar a efectes pràctics per la independència.

El text ha rebut el suport de tots els municipis de l'AMI, tret de nou governats per ICV. A l'Alt Pirineu hi han donat suport la totalitat dels 45 consistoris que en formen part, entre els quals n'hi ha 15 de Cerdanya 12 de l'Alt Urgell. En són membres, entre d'altres, els municipis de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Sort, Oliana, Bellver, Alp, Llívia, Tremp i la Pobla de Segur.

Ara, amb el full de ruta recentment signat per l'ANC, Òmnium, la mateixa AMI, CDC i ERC i amb l'adhesió de Súmate i la CUP, l'entitat detalla que no podien esperar més per donar a conèixer el document. "El municipalisme juga un paper fonamental i determinant per avançar decididament cap a la independència, amb el full de ruta acordat,", ha afirmat l'alcalde de Montblanc i vicepresident de l'AMI, Josep Andreu.

L'alcalde de Girona i membre actiu de l'AMI, Carles Puigdemont, ha assegurat que és essencial que el gruix dels càrrecs municipals adoptin un "compromís personal i explícit" de treballar per a la independència de Catalunya.

L'AMI també vol que els electes adoptin un compromís personal quan prenguin possessió del càrrec i que es posin "a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015 per exercir l'autodeterminació i proclamar, juntament amb totes les institucions, l'estat català, lliure i sobirà".

Compromís contra la corrupció

El tercer punt consisteix en comprometre's a treballar, des dels nous ajuntaments, per la transparència i el foment de la participació ciutadana, alhora que es combat activament la corrupció. L'acord també inclou prioritzar les polítiques basades en la igualtat d'oportunitats i el manteniment dels serveis públics, focalitzats sobretot als ciutadans més vulnerables.

L'AMI representa actualment un total de 710 municipis catalans (prop d'un 75% del total), a més a més de 39 altres ens locals entre els quals hi ha els Consells Comarcals de l'Alt Urgell, la Cerdanya i els dos Pallars i la Diputació de Lleida.

Mostrar formulari de contacte