Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ANC estudia organitzar properament una concentració a l'Alt Pirineu

L'ANC estudia organitzar properament una concentració a l'Alt Pirineu

Jordi Sánchez descarta ampliar les poblacions de la manifestació de la Diada i revela que, a banda de la regió pirinenca, han rebut més peticions per acollir-la. El president de l'entitat sobiranista anima a fer pinya l'11 de setembre a les cites de Berga i Lleida

Jordi Sánchez, en un acte de l'ANC a Sant Pere Pescador (ACN)
Jordi Sánchez, en un acte de l'ANC a Sant Pere Pescador (ACN)
01/08/2016 10:40

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, descarta ampliar el nombre de poblacions de la concentració d'enguany per la diada de l'11 de Setembre, amb relació a la demanda que han fet les federacions pirinenques del Partit Demòcrata Català i ERC. Sánchez argumenta que "la Diada d'enguany, tot i ser descentralitzada, ha de tenir grans espais de trobada en nuclis geogràficament centrals i, per tant, ningú s'ho ha de prendre com un menysteniment, ni molt menys cap a tota la regió de l'Alt Pirineu".

Sánchez ha reconegut la capacitat de mobilització de la gent de l'Alt Pirineu en anteriors concentracions, per la qual cosa no descarta organitzar-hi algun acte significatiu més endavant. En aquest sentit, el dirigent de l'ANC ha expressat el desig que "tant de bo puguem a partir de l'any que ve celebrar la independència a la Seu o a qualsevol altra localitat de l'Alt Pirineu, com a expressió del comprimís de tants homes i dones d'aquesta regió del país que enguany es mobilitzaran, com han fet altres anys, en altres poblacions".

Jordi Sánchez ha explicat que els propers dies respondrà formalment la petició que li ha fet l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en nom del PDC, perquè l'Alt Pirineu tingués més presència a la Diada d'enguany. De moment ja li ha respost informalment a través del mòbil i li ha explicat que, a un mes de la manifestació, no veuen possible "incrementar el nombre de localitats on mobilitzar-se". Alhora, Sánchez ha revelat que han rebut peticions d'altres poblacions, de la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre, que també volien acollir una de les concentracions, i que fins i tot ha rebut un missatge de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, queixant-se pel fet que es faci una de les manifestacions a Salt en comptes de fer-se a la capital de demarcació.

"Finalment, quan es fa una opció de cinc localitats, n'has d'excloure moltes altres, però darrere d'això ningú ha de dubtar que la voluntat és de sumar i que siguin grans espais de mobilització, com segur que hi haurà l'11 de Setembre", ha conclòs Sánchez.

Mostrar formulari de contacte