Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'únic ferrobús de l'Estat circularà a partir del 2012 en la ruta del 'Tren dels Llacs'

L'únic ferrobús de l'Estat circularà a partir del 2012 en la ruta del 'Tren dels Llacs'

10/12/2010 11:48

L'Ajuntament de Lleida ha presentat l'antic ferrobús 591-521-0 que ha adquirit i que ha cedit a l'Associació per a la Restauració de Material Ferroviari (ARMF) perquè el recuperi i pugui viatjar de nou per les vies lleidatanes. És tracta d'un vehicle que circulava als anys seixanta del qual només se'n conserven quatre unitats a l'Estat.

Així, un cop restaurat, el ferrobús s'integrarà a la col·lecció del futur museu del ferrocarril de Lleida, però també servirà com a complement a 'la Garrafeta', el tren històric que ofereix la ruta del 'Tren dels Llacs'. Amb la posada en servei d'aquest vehicle, a principis del 2012, el 'Tren dels Llacs' podrà doblar la capacitat fins a les 10.000 places anuals. 

El ferrobús podrà circular tot l'any i no només durant l'estiu ja que disposarà de climatització. A més, no es descarta que el ferrobús també pugui circular en un futur per la línia de Manresa o de Tarragona, un cop es materialitzi el traspàs a la Generalitat de la xarxa de rodalies.

El ferrobús és un transport molt lleuger, que permet la vista panoràmica del paisatge als viatgers i resulta més econòmic ja que gasta una tercera part del que gasta una màquina diesel i deu cops menys del que gasta 'la Garrafeta'. Les despeses s'autofinançaran amb el preu dels mateixos bitllets.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha insistit en destacar l'interés que suscita el turisme ferroviari i per això ha defensat que els comarques de la demarcació de Lleida es converteixin en una referència d'aquest turisme a nivell estatal i europeu. També ha remarcat que el ferrobús és l'únic tren a l'Estat propietat d'un ajuntament.

Mostrar formulari de contacte