Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Aparador acull l'exposició 'Lo tafanari. Diari de Dones de Muntanya'

L'Aparador acull l'exposició 'Lo tafanari. Diari de Dones de Muntanya'

La mostra es complementa amb l'Agenda de la Dona dels Pirineus 2010 Hi participen cuineres, formatgeres, il.lustradores, pintores, escriptores, agricultores, ramaderes o fotògrafes, entre d'altres

Aparador - Lo Tafanari
Aparador - Lo Tafanari
21/01/2010 10:53

Aquest dijous, 21 de gener, l'espai d'art 'L'Aparador', inaugura a les nou del vespre l'exposició "Lo Tafanari, diari de dones de muntanya". Prèviament hi haurà a les vuit del vespre la presentació de l'Agenda de la Dona dels Pirineus 2010 al Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

El projecte "Lo Tafanari", sorgeix l'any 2009 de la inquietud de quatre dones del Pallars Sobirà i Pallars Jussà que cerquen l'objectiu de "fer visibles les dones creadores que lluiten per fer-se un racó al Pirineu". La proposta, que entén la creació "en un sentit ampli", dóna l'oportunitat de participar-hi a cuineres, formatgeres, il.lustradores, pintores, escriptores, agricultores, ramaderes o fotògrafes, entre d'altres.

A més de l'exposició, les promotores de la iniciativa proposen també una agenda "que dóna cabuda a les experiències viscudes per les dones participants" i que pretén, "sent conscients de l'extensió del territori Pirineus, fer petites les distàncies i crear canals de comunicació i espais de coneixença".

La publicació inclou l'experiència d'unes 30 dones del territori. Totes les dones participants hi aporten obres individuals i, per a cada mes de l'any,  creen una obra dual. "Per tant, dues dones del Pirineu que potser no es coneixen, elaboren conjuntament i comparteixen moments i inquietuds", expliquen les promotores. "Aquest és l'esperit de l'agenda, les trobades, les noves relacions, les mirades, la força de la unió i el resultat de tot això és Lo Tafanari, 365 dies plens d'experiències i de saber en clau femenina", conclouen.

Mostrar formulari de contacte