Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'aplec de la Sagrada Família porta 1.500 persones a la Seu

L'aplec de la Sagrada Família porta 1.500 persones a la Seu

El bisbe d'Urgell va presidir els actes religiosos i cívics al llarg de tota la jornada Durant la celebració es va beneir la campana Anna Maria Janer, a la plaça dels Oms
Sagrada Família - Campana Anna Maria Janer
18/05/2009 11:02

Gairebé 1.500 persones han participat aquest diumenge en l’aplec de la Sagrada Família d’Urgell. Religioses, mestres, professionals dels hospitals i residències, alumnes i pares d’alumnes s’han congregat a la Seu d’Urgell per celebrar el 150è aniversari de la fundació de la Congregació de les Germanes sota el lema “Vocació de Servei i Compromís”.

L’Eucaristia va omplir la Catedral de gent de totes les edats. La cerimònia la va presidir el bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i va ser concelebrada per diversos sacerdots de la diòcesi d’Urgell, de Cervera, de Solsona, de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat. Acabada la celebració, es va fer la benedicció solemne de la campana “Anna Maria Janer” a la Plaça dels Oms. Amb una cercavila conduïda pels gegants de la ciutat, es va acompanyar als participants a dinar al pati de la Residència Sagrada Família.

Als actes hi va assistir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla,  el Director General d’Habitatge, Joan Ganyet, regidors de l’Ajuntament de Cervera i representants de la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya.

A la tarda, les activitats es van dur a terme al pavelló d’esports de la Seu. Es va procedir a l’entrega de premis dels concursos i després hi va haver una actuació musical amb la participació d’alumnes de vuit escoles.

Les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell han celebrat al llarg d’aquest curs els 150 anys de la seva fundació, que va tenir lloc el 29 de juny de 1859 al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. El proper 29 de juny es procedirà a la cloenda oficial d’aquesta celebració a la Seu, amb la participació de germanes provinents dels països on actualment es troba estesa la Congregació.