Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'aplicació andorrana Alpify ja està operativa a Catalunya

L'aplicació andorrana Alpify ja està operativa a Catalunya

Treballarà en coordinació amb el RACC, a diferència d'altres territoris de l'Estat i Andorra, on està vinculada al 112
18/02/2015 17:58

Una nova aplicació mòbil gratuïta que geolocalitza persones que estan en situació d'emergència i auxili ja està operativa a Catalunya. Es tracta d'Alpify, que ja funciona en altres territoris de l'Estat i a Andorra, on estan vinculades al 112. A Catalunya, en canvi, aquesta aplicació treballarà en coordinació amb el servei d'emergències del RACC.

L'app envia la posició de la persona que necessita auxili per tal de facilitar la tasca de cerca als sistemes d'emergència i abaratir els costos que suposa el desplaçament. El director d'operacions del RACC, Jordi Romero, ha assegurat que aquesta app ajudarà a prestar un servei "de manera més ràpida" en una situació en que és vital una resposta immediata.

L'emprenedor i un dels impulsors de l'aplicació, l'andorrà Guillem Viladomat, i el Grup Inspirit i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han presentat Alpify aquest dimecres a la seu del Reial Automòbil Club de Catalunya. L'app recull dades sobre el nivell de bateria del dispositiu mòbil que envia l'avís, la connexió a Internet, la latitud i la longitud, la velocitat a la qual es mou la persona i el recorregut que ha fet en les últimes 24 hores. En cas de no tenir connexió a Internet, l'aplicació disposa d'un sistema de missatgeria SMS que envia un codi amb la posició exacta. Segons l'abast de l'emergència, el RACC decidirà si passa la trucada al 112 o si són ells els que s'encarreguen de gestionar-la.

Dades fiables

L'aplicació va néixer amb la idea de donar aquest servei a les estacions d'esquí per localitzar les persones que es perdien. Un dels seus impulsors, Guillem Viladomat, ha dit que les dades de localització que s'envien a través dels dispositius mòbil són "molt més fiables" que la triangulació d'antenes, que és el sistema que funciona ara. Malgrat ser un sistema inicialment pensat per a la localització d'esquiadors, Viladomat ha afirmat que "més el 95%" de les emergències que gestionen des de l'Alpify són a la ciutat.

Alpify ja funciona a Andorra, el País Basc, La Rioja, Cantàbria, l'Aragó, Extremadura i pròximament a Galícia. La trucada en aquests territoris està vinculada al 112 però a Catalunya treballarà en coordinació amb el RACC. Tot i així, Viladomat no descarta un futur acord amb el 112. Per la seva banda, el director d'operacions del RACC, Jordi Romero, ha volgut remarcat que no és necessari ser soci del RACC per fer servir Alpify i que "tothom" podrà utilitzar-la.

Un total de 100.000 usuaris ja s'han descarregat l'aplicació i 70.000 usuaris la tenen activada. A Catalunya, Alpify té entre 5.000 i 6.000 usuaris.
 

Mostrar formulari de contacte