Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'aprofitament de la biomassa creix un 33% a Catalunya en un any

L'aprofitament de la biomassa creix un 33% a Catalunya en un any

Artur Mas destaca a la Cerdanya la implementació del nou sistema i el seu potencial per a l'aprofitament dels boscos
31/03/2015 12:48

L'aprofitament de la biomassa forestal ha augmentat per sobre del 33% a Catalunya durant l'any 2014, quan s'han implementat més de 500 calderes que treballen amb aquesta energia en edificis públics de Catalunya. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dilluns en una visita a la Cerdanya. El Pirineu és un dels territoris on més s'està apostant per aquesta opció com a via d'aprofitament dels boscos.

Ens els propers cinc anys es vol arribar a la gestió activa dels boscos catalans per sobre del 50%, arribant a igualar així la gestió dels boscos europeus. Mas creu que "la gestió de la biomassa és una estratègia guanyadora ja que crea llocs de treball, redueix el risc d'incendis i es redueixen les emissions de gasos".

El pla per a l'aprofitament de la biomassa té previst crear més de 1.900 llocs de treball d'aquí al 2020 a tot Catalunya. Aquesta és una de les fites importants d'aquest pla per a l'aprofitament de la biomassa que du a terme el Govern català. El president ha recalcat que la "majoria d'aquest llocs de treball són en nuclis petits, on deu llocs de treball tenen una repercussió molt gran".

Visita a l'Hospital de Cerdanya

Mas ha fet aquestes declaracions en el decurs d'una visita a Puigcerdà, en el marc de la qual també ha visitat l'Hospital de Cerdanya. El centre va entrar en funcionament el 19 de setembre i es tracta del primer hospital transfronterer europeu. Dóna servei a l'Alta i la Baixa Cerdanya i al Capcir i és fruït de la col·laboració entre França i Catalunya per respondre a les necessitats sanitàries de la població, independentment del país de residència.

La construcció de l'Hospital, que va suposar una inversió de 31 milions d'euros, va estar subvencionada en un 60% pels Fons de Desenvolupament Regional de la UE (FEDER), i el 40% restant entre la Generalitat (60%) i França (40%). L'Hospital de Cerdanya té una capacitat de 64 llits, i una oferta sanitària en medicina interna, cirurgia, traumatologia, ginecologia-obstetricia, urgències, diagnòstic per imatge, atenció a les drogodependències, nefrologia, salut mental i pediatria.

Inauguració del consultori mèdic de Prullans

Des de Puigcerdà el president Mas es va desplaçar a Prullans, on va inaugurar el consultori mèdic i el local social. El president ha celebrat que a la Cerdanya hi hagi "equipaments que estan molt al dia, modernitzats i un personal de primeríssim nivell", al qual ha agraït "l'atenció i el compromís que han posat especialment en aquests temps difícils, perquè són els que han permès que la gent del país no hagi notat gaire la disminució de recursos".

El nou consultori mèdic de Prullans consta de dues consultes de medicina general i infermeria; sala d'espera, magatzem i arxiu clínic. L'obra i l'equipament ha suposat una inversió de gairebé 630.000 euros, finançats per la Generalitat, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament del poble.

Mostrar formulari de contacte