Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Aran elabora un pla d'actuacions per restaurar els boscos afectats per les ventades

L'Aran elabora un pla d'actuacions per restaurar els boscos afectats per les ventades

03/03/2010 17:16

El Conselh Generau d'Aran posarà en marxa un pla d'actuacions durant aquest 2010 i el pròxim 2011 per intervenir en els boscos afectats per les ventades del passat cap de setmana. Aquest pla, que es començaria a aplicar en les properes setmanes amb col·laboració de les entitats locals i la Generalitat, preveu treballs de tractament silvícola i de retirada de brancatge caigut. El conseller de Medi Ambient i Pagesia de l'Aran, Francesc Bruna, ha dit que el Govern "prioritzarà l'actuació al bosc del Portilhon, tenint en compte les dimensions dels arbres i la superfície afectada".

En total, de la Val d'Aran, han quedat malmeses 100 hectàrees, de les quals 25 pertanyen al Portilhon, segons les estimacions dels tècnics.

Francesc Bru, que s'ha reunit aquest dimecres amb el sotsdirector general de Boscos i Gestió de la Biodiversitat de la Generalitat, Ignasi Rodríguez, s'ha referit a la 'bona predisposició del Departament de Medi Ambient, que ha ofert la seva col·laboració per fer front a les destrosses naturals'.

Els governs aranesos i català col·laboraran en aquest pla d'actuacions, un cop s'hagin acabat de valorar tots les afectacions, així com les propostes d'intervenció. En aquest sentit, es contempla la possibilitat de desplaçar brigades especialitzades a l'Aran i, alhora, el Conselh preveu acollir-se als ajuts de gestió forestal per complementar els treballs que s'efectuïn en les primeres fases d'extracció.

Així mateix, el conseller Bru, que ha visitat les granges afectades d'Arres, ha ofert col·laboració del departament de Medi Ambient i Pagesia de l'Aran per fer la valoració dels desperfectes de les bordes afectades a l'Aran i ha assegurat que s'estudien possibilitats d'obtenció d'ajudes.

En aquests moments, operaris del Ministeri de Foment treballen per obrir al pas de vehicles la carretera N-141 del Portilhon, per mitjà de la retirada dels arbres acumulats a la carretera i els seus laterals i amb la millora de les baranes i l'asfalt danyat.

Mostrar formulari de contacte