Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'arribada de la immigració ha caigut un 90% pel fenomen de l'atur i la crisi econòmica

L'arribada de la immigració ha caigut un 90% pel fenomen de l'atur i la crisi econòmica

20/05/2009 17:56

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, el subdelegat del govern estatal a Lleida, José Angel Flores, ha dit que l'arribada d'immigrants de manera legal ha caigut un 90% com a conseqüència de la crisi econòmica i l'atur que ha generat. Flores ha fet aquestes declaracions durant el transcurs de la darrera edició de les Jornades d'Estrangeria que s'han celebrat a Tremp. El subdelegat ha recordat que l'arribada d'immigració il·legal també ha caigut entre un 60 i un 70%.

Aquestes xifres es poden extrapolar a la demarcació de Lleida. Flores ha recordat que el fenomen de la immigració es pot generalitzar. Amb xifres ha parlat d'un 15% de mitjana a la demarcació de Lleida. En el cas concret de Tremp ha dit que es troba en un 20%.

A més, José Angel Flores ha afirmat que l'atur de la població immigrant és molt més elevat que el de la població nacional. Flores ha indicat que el descens de l'arribada d'immigrants ha comportat una disminució de feina a les oficines d'estrangeria.

Les jornades que ha organitzat aquest dimecres la subdelegació del govern estatal a Tremp pretenien actualitzar continguts en matèria d'estrangeria i crear línies de col·laboració entre administracions i col·lectius implicats. La jornada ha estat inaugurada pel subdelegat del govern estatal, José Angel Flores i per l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit. La trobada, adreçada a representats de consells comarcals, ajuntaments, col·lectius d'immigrants i entitats, s'ha dut a terme al Centre Cívic Terraquet de Tremp amb l'assistència d'unes 25 persones.

Aquest dimecres s'ha tancat la ronda de Jornades organitzades per la Subdelegació del govern estatal a Lleida per tal de donar resposta a les diverses consultes d'informació i assessorament que plantegen organismes, col·lectius i entitats. Les anteriors jornades es van celebrar a Lleida, Cervera i Balaguer.