Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'artista Nico de Winter recrea un antic menhir al port del Cantó

L'artista Nico de Winter recrea un antic menhir al port del Cantó

El monument, que tenia 4.000 anys d'antiguitat, va ser demolit accidentalment a mitjan segle XX. L'obra s'inaugurarà properament

El Port del Cantó
El Port del Cantó
21/06/2007 09:57

D'aquí a pocs dies s'instal.larà al port del Cantó una obra de l'artista Nico de Winter en la qual es recrea un antic menhir històric que hi havia hagut a la zona.

Segons avança el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la rèplica, feta en pedra i titulada 'L’home encantat del Cantó' per la seva forma antropomòrfica, ja està pràcticament a punt i més endavant se'n farà una inauguració oficial.
Des del Consell detalla que el menhir era a l'entorn de Rubió, tenia uns 4.000 anys d'antiguitat i era un monument funerari amb formes semblants a la d'una persona. No obstant això, s'apunta que a mitjans del segle passat, uns obrers que n’ignoraven el valor històric l’haurien dinamitat quan s'estava fent unes obres a la carretera.

L'artista holandès resident a Ossera ha treballat en una reinterpretació personal d'aquella obra antiga, de la qual se'n conserven fotografies. El treball de Nico de Winter ja es podrà veure properament al capdamunt del port del Cantó.

El portaveu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Isidre Domenjó, confia que “aquest estiu mateix la gent que passi pel port, en aquella parada que es fa sovint después de tants revolts, ja es trobarà amb l’escultura. Domenjó hi afegeix que la recuperació del menhir “servirà també de fita en el terreny”, ja que s’ubicarà just al límit entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà”.

A més a més, la figura es vol utilitzar “com a porta d’entrada a la Ruta dels Manairons, expliquen des del Consell. I és que forma part de diverses accions de recuperació de la mitologia local i pirinenca que s’està duent a terme al municipi de les Valls d’Aguilar.

Mostrar formulari de contacte