Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell atendrà consultes on-line

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell atendrà consultes on-line

La Generalitat té previst oferir aquest servei a partir del mes de setembre Les sol.licituds podran ser de documentació no privada efectuades per ciutadans particulars, investigadors, entitats i administracions
Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell
08/06/2011 10:26

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell podrà atendre a partir del mes de setembre sol·licituds on-line de documentació no privada efectuades per ciutadans particulars, investigadors, entitats i administracions. Serà un cop finalitzi el procés endegat per la Generalitat per habilitar la corresponent pàgina web. A banda de l’Arxiu Nacional de Catalunya, aquesta possibilitat de consulta telemàtica ja l'ofereixen 24 dels actuals 37 arxius comarcals catalans. Pròximament tindran aquest servei tots els equipaments del país.

A l’Alt Pirineu i Aran ja es poden adreçar sol·licituds on-line als arxius del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Aran.

Aquestes previsions s'han donat a conèixer en el transcurs d'una visita que han efectuat els membres del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Lleida, encapçalats pel delegat del Govern, Ramon Farré, a l'Arxiu Històric de Lleida, en el marc de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius.

Farré ha explicat que el ritme de digitalització de documents dels arxius s’ha incrementat molt els darrers anys. Així, ha explicat que l’any 2010, l’Arxiu Històric de Lleida i els arxius comarcals de la plana i del Pirineu van digitalitzar més de 470.000 documents, una xifra que representa el 24% dels convertits a Catalunya. En aquests moments, al arxius catalans hi ha 9 milions de documents digitalitzats.

Per la seva banda, el cap del servei de coordinació general d'Arxius, Enric Cobo, ha destacat que, amb iniciatives com la Setmana Internacional dels Arxius, que se celebra del 6 al 10 de juny, es pretén difondre l’activitat dels arxius com a espais des dels quals, a banda de conservar documents, “s’hi fa la feina de posar-los a disposició dels ciutadans i dels investigadors, mitjançant les tasques de digitalització”.

Mostrar formulari de contacte