Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell exposa una selecció de vestits de paper

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell exposa una selecció de vestits de paper

La mostra, ideada per Carme Rovira, mostra les singularitats d'aquestes peces i la dificultat del seu procés d'elaboració. Es pot visitar fins al 19 de març

Carme Rovira, amb un dels vestits de paper exposats a l'Arxiu
Carme Rovira, amb un dels vestits de paper exposats a l'Arxiu
21/02/2018 11:55

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell exposa des d'aquesta setmana 'Un altre vessant del paper', una exposició de vestits de paper ideada per la modista urgellenca Carme Rovira amb el suport de l'Ajuntamnet de la Seu, el Consell Comarcal i el Departament de Cultura de la Generalitat. La mostra es va inaugurar aquest dilluns i es podrà veure fins al 19 de març.

En una entrevista a RàdioSeu, Carme Rovira ha indicat que la proposta va néixer de la idea de fusionar dos mons diferents com són el dels vestits i dels arxius però que en aquest cas estan units per un element comú: el paper. L'exposició recorda els inicis d'aquesta via creativa, a la dècada de 1950, i com encara avui se'n manté l'afició, amb esdeveniments com el conegut concurs de vestits de Mollerussa.

Sobre aquest punt, Rovira ha convidat els visitants a valorar la feina que hi ha darrera de cadascun d'aquests vestits, perquè "hi ha dificultat en tot: en primer lloc, són de paper i per tant es poden trencar; i en segon lloc, s'han de fer a mida per a la persona que el vestirà". A això s'hi afegeix la necessitat de fer anar la imaginació per unir les diferents peces i triar el material més adient per encaixar-les. Tot i això, la modista valora la millora que ha suposat l'aparició de les noves tecnologies, que han permès compartir coneixements amb experts d'arreu a través de plataformes com YouTube.

El director de l'Arxiu Comarcal, Julio Quílez, ha recordat que aquesta exposició entra en la línia de les activitats que vol impulsar el recinte, que vol "poder accedir al passat des d'un punt de vista sensorial". Quílez també subratlla el fet que aquest tipus de paper "té caducitat", cosa que dóna més mèrit a la conservació que se'n fa. L'Arxiu estudia ara la possibilitat de conservar aquests vestits a les seves instal·lacions.

Mostrar formulari de contacte