Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell organitza un curs d'introducció a la Genealogia

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell organitza un curs d'introducció a la Genealogia

L’activitat porta per títol “La recerca dels avantpassats. Metodologia i recursos” El curs, que té una durada de 6 hores,  tindrà lloc el 19 de novembre
Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell
28/10/2011 10:34

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell organitza un curs d’introducció a la genealogia, la disciplina que té com a objectiu l’estudi dels avantpassats i l’elaboració d’arbres genealògics. L’activitat, que portarà per títol “La recerca dels avantpassats. Metodologia i recursos”, es portarà a terme el dissabte 19 de novembre de 2011. El programa consta de 6 hores lectives, està adreçat a tothom i no cal coneixements previs en la matèria.

El curs, que inclou una part pràctica, té l’objectiu de donar pautes clares per iniciar la recerca històrica així com la metodologia que cal emprar en tota investigació genealògica. S’instruirà els alumnes en com seleccionar les fons documentals, a quines institucions i arxius cal adreçar-se, les eines disponibles a internet així com referències a programes informàtics especialitzats en l’elaboració de quadres genealògics. Tot el procés anirà acompanyat d’un dossier molt complet de bibliografia, llistats d’arxius i de webs relacionades amb la genealogia, entre d’altra informació.

L’activitat serà impartida per la professora Sofia Garçon, membre de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil•lografia, Vexil•lologia i Nobiliària, persona experta en la matèria amb una àmplia experiència com a docent en cursos impartits a universitats i arxius de Catalunya.

El curs s’impartirà a les instal•lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i l’horari serà de 9:45 a 13:00 hores al matí i de 15:00 a 18:15 hores a la tarda. El preu és de 20 € que es faran efectius el mateix dia de l’activitat. Les places són limitades, per la qual cosa és necessari realitzar una reserva prèvia a través del telèfon 973 350 131 o enviant un correu electrònic a acalturgell.cultura@gencat.cat .

Mostrar formulari de contacte