Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Nacional d'Andorra demana l'ajut ciutadà per identificar fotos antigues del país

L'Arxiu Nacional d'Andorra demana l'ajut ciutadà per identificar fotos antigues del país

22/03/2010 17:34

L’Arxiu Nacional d’Andorra ha creat un bloc amb l’objectiu de dur a terme dues tasques importants en qualsevol arxiu fotogràfic: la difusió i la identificació.

Sovint, quan a l’Arxiu arriba un nou fons fotogràfic, es fa complicat fins i tot pels propis investigadors reconèixer els paisatges tan canviats, saber els noms de les cases, dels prats i, en definitiva, identificar part de la petita història d’una imatge, resulta una tasca difícil, i es perd així l’oportunitat de conservar la memòria històrica dels noms i dels llocs. En aquest sentit, l’Arxiu Nacional d’Andorra demana la implicació indispensable dels ciutadans per poder tirar endavant aquesta tasca de conservació i difusió del patrimoni fotogràfic andorrà.

Les imatges que es poden trobar al bloc seran tant de personatges (per identificar) com de paisatges genèrics, paisatges urbans i cases. Per fer el bloc més dinàmic i atractiu, s’alternaran diferents temàtiques. Cada setmana s’incorporaran noves imatges, que duran la mosca de l’Arxiu Nacional perquè no se’n faci un ús indegut. En tot cas, i tal com s’ha fet fins a l’actualitat, qualsevol persona interessada en qualsevol de les imatges es pot adreçar a l’Arxiu per aconseguir-ne una còpia.

Mostrar formulari de contacte